Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
newage invitations newamazingideas Προσκλητήρια γάμου και βάπτισης Γάμος Βάπτιση Πρωτόγερος Πέτρος Πρωτόγερου Κατερίνα 2467081694
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΚαστοριάΗ Μαρία Αντωνίου με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη κατά την επίσκεψή...

Η Μαρία Αντωνίου με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη κατά την επίσκεψή της στην Καστοριά

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Η Μαρία Αντωνίου με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη κατά την επίσκεψή της στην Καστοριά

Την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη συνόδευσε, κατά την επίσκεψή της στην Καστοριά, η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Καστοριάς Μαρία Αντωνίου.

            Η κ. Αντωνίου παρέστη στα Θυρανοίξια της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών (Μονή Τσούκας) στο Νεστόριο Καστοριάς,  χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλίνικου και παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.

            Πρόκειται για την ολοκλήρωση ενός ιδιαίτερα σημαντικού έργου πολιτισμού για την Καστοριά συνολικού προϋπολογισμού 1.110.000€, που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ 2014-2020 με φορέα υλοποίησης την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς, το οποίο αφορά στην αποκατάσταση και ανάδειξη της ιστορικής Ιεράς Μονής χτισμένης το 1255 και που για πολλά χρόνια υφίστατο στο καθολικό της τις συνέπειες της φθοράς του χρόνου.

            Στη συνέχεια, η Μαρία Αντωνίου μετέβη με την κ. Μενδώνη στην Ιερά Μονή Παναγίας Μαυριώτισσας στην πόλη της Καστοριάς, όπου υ Υπουργός ενημερώθηκε για την πορεία του έργου συντήρησης των τοιχογραφιών του καθολικού του ναού. Το έργο είναι ενταγμένο στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Διαδρομών του Υπουργείου Πολιτισμού.

            Τέλος, η κ. Αντωνίου συνόδευσε την Υπουργό Πολιτισμού και στο Κουρσούμ Τζαμί που είναι το μοναδικό σήμερα σωζόμενο τζαμί από τα επτά της πόλης, αντιπροσωπευτικό μνημείο της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Οθωμανικής περιόδου. Εκεί  η κ. Μενδώνη ενημερώθηκε για την εξέλιξη των εργασιών αποκατάστασης και ανάδειξης του τεμένους, ένα έργο προϋπολογισμού 1.000.000€, ενταγμένο και αυτό στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Διαδρομών του Υπουργείου Πολιτισμού.

            Κατά τις δηλώσεις της, η βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου σημείωσε ότι «έχω την ευλογία να κατάγομαι από έναν τόπο, την Καστοριά, που αποτελεί ένα ζωντανό βιβλίο ιστορίας, που στις σελίδες του έχει καταγραφεί με ανεξίτηλα γράμματα η πλούσια πολιτισμική της κληρονομια, με κύριο χαρακτηριστικό τους βυζαντινούς και μεταβυζαντινούς ναούς. Και αυτή τη στιγμή, λαμβάνει χώρα ένα τεράστιο έργο ανάδειξης αυτού του πλούτου. Η διαφύλαξη αυτής της κληρονομιάς αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες της πολιτικής του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης στον τομέα του πολιτισμού.

            Ευχαριστώ θερμά την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για το έμπρακτο ενδιαφέρον της και την άριστη συνεργασία μας με στόχο την προστασία και την ανάδειξη του ανεκτίμητης αξίας πολιτισμικού αποθέματος της περιοχής μου, κατεύθυνση προς την οποία δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω να εργάζομαι με όλες μου τις δυνάμεις», κατέληξε η κ. Αντωνίου.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
newage luxury baptism invitations
newage luxury wedding invitations

Most Popular

Recent Comments