Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
Ημερολόγια 2025 για ομάδες σχολεία συλλόγους Newage Newamazingideas Γράμμου 6 Καστοριά Τηλ 2467081694
newage invitations newamazingideas Προσκλητήρια γάμου και βάπτισης Γάμος Βάπτιση Πρωτόγερος Πέτρος Πρωτόγερου Κατερίνα 2467081694
ΑρχικήΕξελίξειςΕυρώπηΚορυφαία πρόσωπα της Ευρωβουλής από όλο το πολιτικό φάσμα αποχαιρετούν τον Δημήτρη...

Κορυφαία πρόσωπα της Ευρωβουλής από όλο το πολιτικό φάσμα αποχαιρετούν τον Δημήτρη Παπαδημούλη, που ολοκλήρωσε τη θητεία του στο ΕΚ και αποχωρεί από την ενεργό πολιτική

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Medal Award Ceremony for Outgoing Members
  • Κορυφαία πρόσωπα της Ευρωβουλής από όλο το πολιτικό φάσμα αποχαιρετούν τον Δημήτρη Παπαδημούλη, που ολοκλήρωσε τη θητεία του στο ΕΚ και αποχωρεί από την ενεργό πολιτική

Τρεις θητείες ευρωβουλευτής, 2004-2009, 2014-2019, 2019-2024 και

δέκα συνεχόμενα χρόνια εκλεγμένος Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, με συντριπτικά ποσοστά – μόνος Έλληνας και μόνος από την Αριστερά, ο Δημήτρης Παπαδημούλης είναι –με βάση και  την αξιόλογηση ανεξάρτητων ευρωπαϊκών οργανισμών, “ο Έλληνας Ευρωβουλευτής με την μεγαλύτερη επιρροή στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς”.

To κενό που θα αφήσει η εκούσια αποχώρησή του από το Ευρωκοινοβούλιο είναι σίγουρα δυσαναπλήρωτο, ειδικά όταν η χώρα μας, για πρώτη φορά ύστερα από 22 χρόνια, δεν θα εκλέξει Έλληνα Αντιπρόεδρο στο προεδρείο της Ευρωβουλής, ένα πόστο στο οποίο ο Δημήτρης Παπαδημούλης διακρίθηκε, τιμώντας την Ελλάδα και την Αριστερά, εκλεγόμενος με συντριπτικά ποσοστά τα τελευταία δέκα συνεχή χρόνια.

Στα βίντεο που ακολουθούν, μιλούν για εκείνον με αναγνώριση και σεβασμό, συνάδελφοί του από όλο το πολιτικό φάσμα, δίνοντας όλες και όλοι με τον τρόπο τους, τον δικό τους χαιρετισμό και εκτίμηση στον πολιτικό και τον άνθρωπο Δημήτρη Παπαδημούλη.

Roberta Metsola, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Video: https://youtu.be/wYrxDG_apnQ

Αγαπητέ Δημήτρη, σε ευχαριστώ για όλο το έργο σου ως Αντιπρόεδρος. Σε γνωρίζω ως έναν Ευρωπαίο σταθερό και αφοσιωμένο στο να διασφαλίσει ότι αυτό το Κοινοβούλιο αντικατοπτρίζει σωστά την Ευρωπαϊκή κοινωνία. Υπερασπίστηκες την ισότητα των φύλων και την πολυμορφία, και χάρη στην εμπειρία σου πετύχαμε συναίνεση στην προσπάθεια για ένα Κοινοβούλιο που πραγματικά να αντιπροσωπεύει και να είναι προσιτό σε όλους. Για όλα αυτά, σε ευχαριστώ πολύ.

Alessandro Chiocchetti

Γενικός Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Video: https://youtu.be/K_KDMwkSAf4

Kύριε Παπαδημούλη! Αγαπητέ Δημήτρη… Ήρθε η ώρα να αποχαιρετιστούμε, όμως θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για όσα έκανες κατά τη διάρκεια της μακράς θητείας σου στο Ευρωκοινοβούλιο. Πρώτα απ’ όλα, έπαιξες καθοριστικό ρόλο στο να γίνει αυτό το θεσμικό όργανο πιο συμπεριληπτικό. Χάρη στην εποικοδομητική και αποτελεσματική προσέγγισή σου σε θέματα πολυμορφίας και συμπερίληψης, υπήρξες καταλύτης για μια σειρά σημαντικών αλλαγών στο Κοινοβούλιο. Επίσης, είναι χάρη σε σένα, που είμαστε πλέον κοντά στο να έχουμε ίσο αριθμό γυναικών και ανδρών σε διευθυντικές θέσεις.

Στον τομέα της προσβασιμότητας, έχουμε πλέον πρόγραμμα θετικής δράσης για τους συναδέλφους με αναπηρία. Είμαστε το μοναδικό θεσμικό όργανο που εφαρμόζει ένα τέτοιο πρόγραμμα. Έγιναν πολλά υπό την επιτυχή διαχείρισή σου και προσωπικά σου είμαι πολύ ευγνώμων για τη δέσμευση και το όραμά σου.

Iratxe García Pérez

Πρόεδρος της Ευρωομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών
Video : https://youtu.be/8ujm_BbvZBw

Εργαζόμαστε μαζί εδώ και πολλά χρόνια, από διαφορετικές οπτικές γωνίες, χτίζοντας κοινές θέσεις και πάντα με τον ίδιο στόχο, να κάνοουμε τη ζωή καλύτερη για τους Eυρωπαίους πολίτες. Σου εύχομαι τα καλύτερα. Έχεις τη συμπάθεια, την προσοχή και τον σεβασμό μου. Σε ευχαριστώ πολύ για όλη τη δουλειά σου, για τη φιλία σου και για όλα όσα πρόκειται να ακολουθήσουν.

Udo Bullmann, 

Ευρωβουλευτής, πρώην Πρόεδρος της Ευρωομάδας των Ευρωσοσιαλιστών
Video: https://youtu.be/md72dwv5N4M

Αγαπητέ Δημήτρη, υπήρξες ένα πραγματικό κεφάλαιο για το ΕΚ και σίγουρα θα μας λείψεις.

Γνωριστήκαμε στην Αθήνα (…) αυτό που προσπαθήσαμε να κάνουμε και συνεχίζουμε ακόμα είναι να υπερασπιζόμαστε τον Ελληνικό λαό απέναντι στα “γεράκια”  για την ευημερία όλων και ενάντια στην καταστροφή της ελληνικής κοινωνίας. Και αυτό το ξέρω με σιγουριά:  ήσουν πάντα ένας σύντροφος σε αυτόν τον αγώνα.  Ανυπομονώ να δω πού θα σε οδηγήσει η ζωή στη συνέχεια… Ξέρω ότι θα έχεις το ίδιο πάθος και την ίδια αφοσίωση που έδειξες και στο Ευρωκοινοβούλιο, σε ό,τι κι αν έρθει στο δρόμο σου.

Martin Schirdewan

επικεφαλής της πολιτικής ομάδας The Left at the European Parliament, ευρωβουλευτής του Die Linke
Video: https://youtu.be/BWVcYZA6VDM

Αγαπητέ Δημήτρη, ως Πρόεδρος της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θέλω πραγματικά να σε ευχαριστήσω από καρδιάς για τον χρόνο που περάσαμε δουλεύοντας μαζί.

Ως επικεφαλής της ομάδας μας στην Επιτροπή Προϋπολογισμού, κατήγγειλες την πολιτική λιτότητας ώστε ο προϋπολογισμός της ΕΕ να γίνει πιο δίκαιος, επικεντρωμένος στις κοινωνικές πολιτικές. Και εξασφάλισες αυτό να λειτουργεί για τους πολίτες της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Η κληρονομιά σου έχει αφήσει σημάδι στην ευρωπαϊκή πολιτική. Τώρα ελπίζω πως θα μπορέσεις να απολαύσεις χρόνο με τους φίλους και την οικογένειά σου! Σου εύχομαι ό,τι καλύτερο για το μέλλον.

Ewa Kopacz,

Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ευρωβουλεύτρια του EΛΚ, πρώην Πρωθυπουργός της Πολωνίας
Video: https://youtu.be/KY7YBX3nP2c

Ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Τον γνώρισα ως Πρόεδρο της Ομάδας Εργασίας Υψηλού Επιπέδου για την Ισότητα και τη Διαφορετικότητα, αλλά και ως Αντιπρόεδρο. Γενναίος και συνεπής, είναι ο άνθρωπος που μπορεί να χρησιμοποιήσει επιχειρήματα για να πείσει τον μεγαλύτερο αντίπαλο. Είναι σπάνιο να συναντάς τέτοιους ανθρώπους, νομίζω ότι θα είναι πρότυπο για μένα για πολύ καιρό.

Sandro Gozi, ευρωβουλευτής του Renew Europe
Video: https://youtu.be/mGWA2_FinaE

Ο Δημήτρης δεν θα είναι ξανά υποψήφιος Ευρωβουλευτής, επιθυμεί να αφήσει χώρο στη νέα γενιά. Μια άποψη για την οποία, επίσης, αξίζει εκτίμησης. Είναι ένας σπουδαίος συνάδελφος και πραγματικός φίλος. Έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εκτιμάται από όλους – Aριστερά, Δεξιά, Κέντρο. Υπήρξε πάντα ένας αφοσιωμένος Ευρωπαίος και πάντα αγωνιζόταν για τις θεμελιώδεις ευρωπαϊκές αξίες στο μεταναστευτικό, την έμφυλη ισότητα, τα δικαιώματα των μειονοτήτων. Αγωνίστηκε επίσης στο εσωτερικό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να γίνει η ισότητα των φύλων συστατικό μέρος της ζωής μας και όχι απλώς ένα γενικόλογο slogan.

Daniel Freund
Μέλος του Spinelli group στο Ευρωκοινοβούλιο, Πράσινοι
Video: https://youtu.be/hrHhZ82SBPY

Mε στεναχωρεί να μαθαίνω ότι ο αγαπητός μου συνάδελφος αποχωρεί από το ΕΚ ύστερα από τόσα χρόνια.  Ήταν για μένα ένας πραγματικά ισχυρός σύμμαχος όταν αγωνιζόμαστε με το Spinelli Group για μια καλύτερη ΕΕ, ανεξάρτητα από το πολιτικό μας υπόβαθρο και την πολιτική μας ένταξη.
Λυπάμαι που φεύγεις Δημήτρη, σου εύχομαι όμως ό,τι καλύτερο για τα επόμενα σχέδιά σου.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
newage luxury baptism invitations
newage luxury wedding invitations

Most Popular

Recent Comments