Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΗ Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας Καλλιόπη Κυριακίδου στο δελτίο του WEST με Δ. Βακρατσα

Η Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας Καλλιόπη Κυριακίδου στο δελτίο του WEST με Δ. Βακρατσα

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Καλλιόπη Κυριακίδου

Εξέχον θέμα ο απαράδεκτος σχεδιασμός από εταιρείες ανάπτυξης Φ/Β μέσα στη λίμνη Πολυφύτου. Προτείνουν να καλύψουν το 1/3 της λίμνης με ο,τι συνεπάγεται αυτό για τις δραστηριότητες των ψαράδων (165 οικογένειες), για τον ναυταθλητισμό και για την τουριστική ανάπτυξη της λίμνης αλλά και της γύρω περιοχής.

Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας Δυτικής Μακεδονίας Καλλιόπη Κυριακίδου


Κοχλάζουν τα νερά της λίμνης από τα σχέδια για πλωτά φωτοβολταϊκά

Λίμνη Πολυφύτου

Τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι κληθήκαμε από την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας οι Δήμαρχοι να συμμετάσχουμε σε τηλεδιάσκεψη με θέμα «Ενημέρωση-συζήτηση για τις υπό αξιολόγηση επενδύσεις πλωτών Φωτοβολταϊκών πάρκων εντός της Λίμνης Πολυφύτου».

Επιφυλασσόμενος για τα αποτελέσματα της ενημέρωσης, της συζήτησης και των συνακόλουθων αποφάσεων της αρμόδιας επιτροπής, στην οποία δεν συμμετέχουμε οι Δήμαρχοι θεσμικά με ψήφο, θα ήθελα να παραθέσω ορισμένες προσωπικές σκέψεις, οι οποίες θα συζητηθούν εκτάκτως και στο Δημοτικό μας Συμβούλιο.

Για τα φωτοβολταϊκά πάρκα εντός της λίμνης που είναι υπό αδειοδότηση από τη ΡΑΕ Α.Ε. όπως αναφέρει και η σχετική ιστοσελίδα του φορέα ενημερωθήκαμε για πρώτη φορά από τα ΜΜΕ του Νομού. Μετά ψάξαμε και βρήκαμε στοιχεία στην σελίδα της ΡΑΕ.

Πρόκειται για προτάσεις που κατατέθηκαν για δυο γιγάντια φωτοβολταϊκά πάρκα από ιδιωτική εταιρεία και τρία μικρά από τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. που θα καλύψουν με τα πάνελ τους μια τεράστια έκταση της λίμνης, χωρίς να έχουν την ευαισθησία οι υποψήφιοι επενδυτές να ενημερώσουν τους παραλίμνιους Δήμους εντός της χωρικής αρμοδιότητας των οποίων σχεδιάζεται να απλωθούν.

Εδώ και χρόνια συζητάμε θεσμικά για την αξιοποίηση της λίμνης με στόχο να μπορέσει να αποφέρει απασχόληση και εισόδημα στους πολίτες της περιοχής. Ειδικά τώρα που η επελαύνουσα απολιγνιτοποίηση θα επιφέρει οικονομικό μαρασμό στην περιοχή, ηαξιοποίηση της λίμνης μαζί με άλλες πρωτοβουλίες είναι αναγκαία όσο τίποτα άλλο ώστε να δημιουργηθούν αντίβαρα που θα συγκρατήσουν το οικονομικό ισοζύγιο και τον πληθυσμό στην περιοχή μας.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments