Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024
newage invitations newamazingideas Προσκλητήρια γάμου και βάπτισης Γάμος Βάπτιση Πρωτόγερος Πέτρος Πρωτόγερου Κατερίνα 2467081694
ΑρχικήΕξελίξειςΕκλογές 2023Πόρισμα: Δήμαρχος Απών

Πόρισμα: Δήμαρχος Απών

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Πόρισμα: Δήμαρχος Απών

ΠΟΡΙΣΜΑ: ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΩΝ

Μετά από ολιγοήμερη απουσία από την πραγματικότητα εξαιτίας γάμου (αδερφό παντρεύαμε!!) μπήκα και πάλι στην ρουτίνα της ενημέρωσής μου.

Μου έκανε τρομερή εντύπωση τις τελευταίες μέρες ένα θέμα που φαίνεται να έχει περάσει εντελώς στα ψιλά και μάλιστα εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κίμων Μηταλίδης με ανάρτησή του έδωσε στη δημοσιότητα (ή μάλλον για να το θέσω καλύτερα έδωσε εύκολη πρόσβαση σε συγκεντρωτικά στοιχεία, γιατί δημόσια είναι ούτως ή άλλως αυτά τα δεδομένα) τις παρουσίες/απουσίες από τα δημοτικά συμβούλια.

Εντύπωση προκαλεί το ποσοστό συμμετοχής του Δημάρχου στα δημοτικά συμβούλια. 45 από τα 118 στο σύνολο και αν αφαιρέσουμε τα συμβούλια δια περιφοράς η συμμετοχή είναι στα 45 από τα 89.

Στο σημείο αυτό κάποιος μπορεί να πει καλά είναι ο μόνος που έλειπε; ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ

Είναι το ίδιο όμως να λείπει η κεφαλή του δήμου από τα μισά δημοτικά συμβούλια και το ίδιο ένας εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος; ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ

Είναι το ίδιο να απουσιάζει από το δημοτικό συμβούλιο ένας άνθρωπος που κολλάει ένσημα ως αμειβόμενος εκπρόσωπος της τοπικής κοινωνίας και το ίδιο να λείπει ένας εργαζόμενος άνθρωπος που θα συμμετάσχει στον ελεύθερο του χρόνο (κα’ επιλογήν του και αυτό βέβαια) αφιλοκερδώς; ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ

Κλείνοντας παρατηρώ πως τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί το ποσοστό των συμβουλίων που γίνονται με τηλεδιάσκεψη πράγμα που διευκολύνει ακόμα παραπάνω τη συμμετοχή.

Προσωπικά με στεναχωρεί αυτό που περιγράφω. Κι επειδή υπάρχει αντικειμενικά και πιθανότητα να είναι ξανα Δήμαρχος του ζητάω να συμμετέχει στα δημοτικά συμβούλια γιατί εκεί συμμετέχουν οι εκπρόσωποι της κοινωνίας και ίσως ακούσει και κάτι ενδιαφέρον, σοβαρό ή οτιδήποτε που ενδέχεται να βελτιώσει τις ζωές μας σαν πολίτες του τόπου.

*Στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές έχω αποφασίσει να είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Συνδυασμό του Άκης ΤσούκαςΜπροστά ΜΑΖΙ – Άκης Τσούκας . Ένας από τους λόγους που με οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση είναι πως έχω όρεξη και διάθεση να συζητώ με συμπολίτες μου για αυτά που τους απασχολούν και αν με τιμήσουν με μια εκλογή να τα μεταφέρω στο δημοτικό συμβούλιο. Τα σχόλια και οι παρατηρήσεις μου όμως προσπαθώ πάντα να είναι αμερόληπτα και δίκαια κατά το μέγιστο.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
newage luxury baptism invitations
newage luxury wedding invitations

Most Popular

Recent Comments