Το κοινωνικό τους αποτύπωμα στην πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας έχουν αφήσει τον τελευταίο έναν χρόνο της πανδημίας το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και η ΔΕΘ-Helexpo, συμβάλλοντας με όλες τις διαθέσιμες υποδομές και όλα τα μέσα στην ενίσχυση και τη διευκόλυνση του υγειονομικού συστήματος. Παρά τη διακοπή κάθε εκθεσιακής δραστηριότητας εξαιτίας του SARS-Cov-2, ο εκθεσιακός φορέας δεν έμεινε αδρανής, προσφέροντας τις εγκαταστάσεις του, που βρίσκονται σε νευραλγικό γεωγραφικό σημείο, για μια σειρά υπηρεσιών και δράσεων που άπτονται τόσο του κλάδου της Υγείας όσο και μιας ευρύτερης κοινωνικής προσφοράς.
Έτσι, εδώ και λίγο καιρό στους χώρους του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης φιλοξενείται το ένα εκ των δύο mega εμβολιαστικών κέντρων (το άλλο έχει στεγαστεί στο Helexpo Maroussi στην Αθήνα), που αναπτύσσεται στα περίπτερα 13 και 15 με 108 εμβολιαστικές γραμμές. Παράλληλα, η ΔΕΘ-Helexpo στεγάζει στους χώρους της τα κινητά συνεργεία του ΕΟΔΥ, με στόλο 35 αυτοκινήτων.
Έξω από το περίπτερο 17 δημιουργείται σταθμός κέντρου πόλης του ΕΚΑΒ, εξασφαλίζοντας το καλύτερο σημείο εκκίνησης και τις καλύτερες δυνατές εξόδους στα ασθενοφόρα τόσο προς την ανατολική όσο και προς τη δυτική Θεσσαλονίκη.
Μεταξύ άλλων, η ΔΕΘ-Helexpo έχει διαθέσει αποθηκευτικό χώρο για υγειονομικό υλικό της 3ης και της 4ης ΥΠΕ, ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο γίνεται το σημείο αναφοράς για τις αιμοδοσίες των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης.
Παράλληλα, πέραν του υγειονομικού σκέλους, το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης φιλοξενεί δράσεις αμιγώς κοινωνικού χαρακτήρα, όπως είναι η διανομή τροφίμων από τον δήμο Θεσσαλονίκης τρεις φορές τον μήνα, ενώ διαθέτει χώρους για το υπνωτήριο αστέγων, όταν οι καιρικές συνθήκες το απαιτούν.
Επίσης, τους προηγούμενους μήνες η ΔΕΘ-Helexpo προχώρησε σε προσφορά εξοπλισμού -από εξωτερικές τέντες μέχρι συστήματα καθαρισμού αέρα- στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, συμβάλλοντας όπου αυτό ήταν δυνατό.
Ο εθνικός εκθεσιακός φορέας θα συνεχίσει να δείχνει την κοινωνική του ευαισθησία, ανταποκρινόμενος σε κάθε ανάγκη που θα προκύψει στο πλαίσιο της πανδημίας και όχι μόνο, αποδεικνύοντας έτσι πως, πέραν του εκθεσιακού του ρόλου, αποτελεί ένα ζωτικό και ενεργό κομμάτι της τοπικής κοινωνίας, με την οποία είναι ταυτισμένη η ύπαρξή του.