enimerosou.gr

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας. Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη & Φλώρινα

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Στεργίου κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση του 2ου ΓΕΛ Φλώρινας για την Ημέρα της Ευρώπης

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Στεργίου κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση του 2ου ΓΕΛ Φλώρινας για την Ημέρα της Ευρώπης

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Στεργίου κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση του 2ου ΓΕΛ Φλώρινας για την Ημέρα της Ευρώπης

Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας – Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχε στον εορτασμό για την ημέρα της Ευρώπης που διοργάνωσε το 2ο Γενικό Λύκειο Φλώρινας, τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2023, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, χαιρετισμούς απηύθυναν οι κ.κ. Κωνσταντίνος Σταμπουλτζής, Διευθυντής του 2ου ΓΕΛ Φλώρινας και ο πρόεδρος του εθελοντικού τμήματος του Δήμου Φλώρινας, Μιχάλης Χάτζιος.

Ακολούθως, ο  Δρ. Κώστας Φιλιππίδης, πρόεδρος του ΟΕΝΕΦ, απηύθυνε χαιρετισμούς και συνεχάρη τους μαθητές/τριες και τους εκπαιδευτικούς για τη δημιουργικότητα και την έμπνευση τους, όσον αφορά στην εκδήλωση του εορτασμού της Ευρώπης, τονίζοντας το σημαντικό αυτό ορόσημο στην ιστορία της ΕΕ που αποτελεί και το εφαλτήριο για τη δημιουργία της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, αναφέρθηκε στην επιρροή που έχει η Ευρώπη στην καθημερινή ζωή των μαθητών και μαθητριών, αλλά και στο ότι έχει τη δυνατότητα να αλλάξει το μέλλον των νέων παιδιών. Τέλος, τόνισε ότι ο νέοι και νέες θα πρέπει να δράττουν όλες τις ευκαιρίες που παρέχει η ΕΕ μέσω των διαφόρων προγραμμάτων της, θέτοντας τη νεολαία στο επίκεντρο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε βίντεο για την ημέρα της Ευρώπης, της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Ρομπέρτα Μέτσολα και μήνυμα του Ευρωβουλευτή, κ. Θοδωρή Ζαγοράκη.

Στη συνέχεια, ο επικεφαλής του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας Δρ. Κωνσταντίνος Στεργίου, ως ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, τοποθετήθηκε για το ρόλο του ED Δυτικής Μακεδονίας και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει μέσα από τον Ευρωπαϊκό θεσμικό του ρόλο. Έπειτα, τόνισε ιδιαιτέρως τα δικαιώματα των Ευρωπαίων Πολιτών, όπως η ειρήνη, η ασφάλεια και η αλληλεγγύη που η Ευρώπη εξασφαλίζει για τα κράτη μέλης της. Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο επικεφαλής του Europe Direct παρότρυνε τους μαθητές/τριες να συμμετέχουν στα Ευρωπαϊκά προγράμματα ανταλλαγής νέων μέσω Erasmus+ που υλοποιούνται μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έτσι ώστε να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους, αλλά και να αποκτήσουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση μέσα από όλη αυτή την εμπειρία. Στην ομιλία του, κινητοποίησε τους νέους και τις νέες, να δηλώσουν το παρόν και να συμμετέχουν ενεργά στις Ευρωπαϊκές Εκλογές που θα διεξαχθούν τον Ιούνιο του 2024, διότι οι ίδιοι οι νέοι έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν τους εκπροσώπους που επιθυμούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κάνοντας τη φωνή τους να ακουστεί πανευρωπαϊκά. 

Στη συνέχεια της εκδήλωσης, τη σκυτάλη ανέλαβαν οι σχολικοί πρέσβεις του 2ου ΓΕΛ Φλώρινας με παρουσιάσεις πάνω στις ακόλουθες θεματικές: 1η ομάδα: Fast fashion (Γρήγορη Μόδα) και Ανθρώπινα Δικαιώματα – Παρουσίαση έρευνας, 2η ομάδα: Ψηφιοποίηση -Ψηφιακός μετασχηματισμός, 3η ομάδα: Περιβάλλον -Κλιματική αλλαγή, 4η ομάδα: Ποια είναι η εικόνα των νέων για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Η εκδήλωση έληξε με ένα ευχάριστο, διαδραστικό παιχνίδι, μέσω της εφαρμογής Kahoot που υλοποίησαν οι μαθητές/τριες του σχολείου, ενημερώνοντας το κοινό για σημαντικές πληροφορίες σχετικά με καίρια ζητήματα της Ε.Ε. Στις νικήτριες ομάδες, διαμοιράστηκαν διάφορα αναμνηστικά δώρα από το Europe Direct Δυτικής Μακεδονία –  Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά για την πρόσκληση τις εκπαιδευτικούς του 2ου ΓΕΛ Φλώρινας, Ζαφειριώ ΜελισίδουΑρχοντούλα Νικολάου και Ελένη Γρούιου,  που εργάστηκαν με ζήλο, καθώς και όλους τους συμμετέχοντες/ουσες μαθητές/τριες που βοήθησαν να διεκπεραιωθεί άρτια η εκδήλωση για τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης.

Δείτε  το βίντεο με κεντρικό ομιλητή τον Δρ. Κωνσταντίνο Στεργίου, στην εκδήλωση του 2ου Λυκείου Φλώρινας, στo πλαίσιo του Εορτασμού της Ημέρας της Ευρώπης! 


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

You may have missed