enimerosou.gr

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας. Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη & Φλώρινα

Hμερίδα από την ΕΛΛΟΚ με θέμα τούς Καρκίνους του Πεπτικού Συστήματος

Hμερίδα από την ΕΛΛΟΚ με θέμα τούς Καρκίνους του Πεπτικού Συστήματος

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Hμερίδα από την ΕΛΛΟΚ με θέμα τούς Καρκίνους του Πεπτικού Συστήματος

Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 7 Μαΐου 2023 ημερίδα από την ΕΛΛΟΚ (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΥ)με θέμα τούς Καρκίνους του Πεπτικού Συστήματος .

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου είναι η συλλογική προσπάθεια των οργανώσεων ασθενών με καρκίνο, εθελοντών, συγγενών και φίλων , η οποία έθεσε τις βάσεις για την ενιαία εκπροσώπησή τους.

Σκοπός της ΕΛΛΟΚ είναι η συμμετοχή στα κέντρα λήψης αποφάσεων και σε διεθνείς οργανώσεις ασθενών, η συνεργασία με τους επιστημονικούς φορείς της ογκολογικής κοινότητας ,η δημοσιοποίηση των θέσεων και ανάπτυξη της επιχειρηματολογίας της, οι κοινές δράσεις με τους εμπλεκόμενους στο χώρο του καρκίνου και όλα αυτά σε συνδυασμό με τη κατάρτιση στρατηγικού σχεδιασμού και σχεδίου δράσης.

Στην ημερίδα συμμετείχαν κορυφαία στελέχη της ογκολογικής κοινότητας από την Ελλάδα και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στους Καρκίνους του Πεπτικού Συστήματος, την αντιμετώπιση αυτών μέσω των προσυμπτωματικών και προληπτικών ελέγχων καθώς και της υιοθέτησης ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Έγκριτοι επιστήμονες ανέλυσαν διεξοδικά τρόπους αντιμετώπισης του καρκίνου του ήπατος-παγκρέατος-χοληφόρων αγγείων-στομάχου-παχέος εντέρου και σύγχρονες προσεγγίσεις στην αντιμετώπιση αυτών καθώς και εξατομικευμένες θεραπευτικές επιλογές .

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη συνεισφορά της παθολογοανατομίας στην αντιμετώπιση των καρκίνων του Πεπτικού Συστήματος αλλά και στη συμβολή της ακτινοθεραπείας στην αντιμετώπισή τους.

Σημαντικό για τις οργανώσεις ασθενών ήταν η ενημέρωση για την ανακουφιστική φροντίδα & και για την ύπαρξη των ιατρείων πόνου που συντελούν στην ποιότητα ζωής των ασθενών .

Το Σύλλογο ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΑΥΤΩΝ «ΜΑΖΙ ΣΟΥ» εκπροσώπησε στην ημερίδα η επίτιμη Πρόεδρος κα Ειρήνη Γεωργοσοπούλου-Μισκία.

Το Συνέδριο τελούσε υπό την αιγίδα :

ΕΚΠΑ (ΕΘΝΙΚΌ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΌ ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΟ-ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ)

Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος

Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας

Ελληνικής Εταιρείας Παθολογικής Ανατομικής

Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ογκολογίας


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

You may have missed