enimerosou.gr

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας. Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη & Φλώρινα

Δημοσίευση 2ου κύκλου για στήριξη των επιχειρήσεων γούνας

Δημοσίευση 2ου κύκλου για στήριξη των επιχειρήσεων γούνας

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Δημοσίευση 2ου κύκλου για στήριξη των επιχειρήσεων γούνας

Πριν από μερικές ημέρες ενημέρωσα ότι προωθήθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων / Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας και εγκρίθηκε μια σημαντική ρύθμιση που αφορά στην 2η Πρόσκληση για τις επιχειρήσεις γουνοποιίας, σύμφωνα με το σχεδιασμό μας ( εδώ ).

Ήδη σήμερα 20/04/2023 εκδόθηκε Προδημοσίευση της Δράσης του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τίτλο : «2ος κύκλος: Έκτακτη Επιχορήγηση σε επιχειρήσεις του κλάδου γούνας που έχουν πληγεί από την επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και τις διεθνείς κυρώσεις που επιβλήθηκαν» (εδώ) με σημαντικά πιο ευνοϊκούς όρους συμμετοχής για τις επιχειρήσεις γουνοποιίας που δεν είναι οπωσδήποτε εξαγωγικές.

Ειδικότερα και ενδεικτικά, μεταξύ άλλων, προβλέπονται:

  1. Για τον υπολογισμό της πτώσης κύκλου εργασιών συγκρίνονται το Β’ και Γ’ τρίμηνο 2019 με το Β’ και Γ’ τρίμηνο 2022 (για να μετρηθεί η επίπτωση του πολέμου στην Ουκρανία)
  2. Δεν απαιτείται εξαγωγική δραστηριότητα.
  3. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα και η πληρωμή δεν επηρεάζονται από την ύπαρξη φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας.
  4. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα και η πληρωμή δεν επηρεάζονται από την ύπαρξη άδειας λειτουργίας, εφόσον απαιτείται.

Γενικά η 2η Πρόσκληση είναι πιο ευέλικτη και ελκυστική για τους ενδιαφερόμενους, όπως μας ζητήθηκε και δεσμευτήκαμε, καθόσον αφορά σε μικρότερες επιχειρήσεις με διαφορετική διάρθρωση και οργάνωση από αυτές που συμμετείχαν στην 1η Πρόσκληση.

‘’Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στις πολύ μικρές, στις μικρές, στις μεσαίες και στις μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου, ειδικά τώρα που το έχουν ανάγκη, όπως και κάθε άλλου κλάδου’’.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

You may have missed