enimerosou.gr

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας. Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη & Φλώρινα

Πως καταλήξαμε λοιπόν να διαφημίζονται συνθετικά τρόφιμα με χιλιάδες υποκατάστατα και συντηρητικά ως καλύτερα και ανώτερα σε σχέση με τα φυσικά προϊόντα, μόνο ένας επενδυτής ξέρει…

Πως καταλήξαμε λοιπόν να διαφημίζονται συνθετικά τρόφιμα με χιλιάδες υποκατάστατα και συντηρητικά ως καλύτερα και ανώτερα σε σχέση με τα φυσικά προϊόντα, μόνο ένας επενδυτής ξέρει…

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Πως καταλήξαμε λοιπόν να διαφημίζονται συνθετικά τρόφιμα με χιλιάδες υποκατάστατα και συντηρητικά ως καλύτερα και ανώτερα σε σχέση με τα φυσικά προϊόντα, μόνο ένας επενδυτής ξέρει…

Οι εταιρείες με συνθετικά τρόφιμα υπόσχονται όλες το ίδιο και χρησιμοποιούν την ίδια ακριβώς προπαγάνδα για να πείσουν τους καταναλωτές για τα οφέλη των συνθετικών τροφίμων και γιατί όχι, άλλωστε οι «επενδυτές» είναι συνήθως και επενδυτές σε ΜΜΕ, περιοδικά, αλυσίδες σούπερ μάρκετ, αλυσίδες εστιατορίων κτλ.

Η υπόσχεση πάντα η ίδια, παράγοντας συνθετικά τρόφιμα δεν βλάπτουμε το περιβάλλον και τα ζώα.

Η δικαιολογία είναι ότι η κτηνοτροφική παραγωγή παράγει τεράστιες ποσότητες περιβαλλοντικού αποτυπώματος αλλά και η βαναυσότητα απέναντι στα ζώα

Η αλήθεια βέβαια απέχει πολύ από τις συγκεκριμένες δηλώσεις

– Η αλήθεια είναι ότι η κτηνοτροφία παράγει μεγάλες ποσότητες μεθανίου αλλά όχι τόσο μεγάλες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα, οι υπολογισμοί που γινόταν τα τελευταία χρόνια για την επίπτωση του μεθανίου στην ατμόσφαιρα σύμφωνα με τους επιστήμονες ήταν λάθος παραθέτω απόσπασμα του καθηγητή του πανεπιστημίου της Οξφόρδης Mylles R. Allen:

Η μεθοδολογία υπολογισμού της επίπτωσης μεθανίου μέσω της τεχνικής GWT100 είναι λάθος καθώς το παραγόμενο μεθάνιο από μηρυκαστικά ζώα υπολογίζεται ότι καταστρέφεται σε 100 χρόνια ενώ στην πραγματικότητα καταστρέφεται σε 10 χρόνια.

– Τα συνθετικά τρόφιμα χρειάζονται πρώτη ύλη για να δημιουργηθούν, η οποία πρώτη ύλη όταν έχει βάση την φυτική πρωτεΐνη συνήθως πρόκειται για πρωτεΐνη σόγιας την οποία σόγια υποτίθεται ότι θεωρούν υπεύθυνη για την αποψίλωση του Αμαζονίου.

Το συνθετικό κρέας για να δημιουργηθεί πρέπει να πάρει μυϊκό ιστό από ζωντανές αγελάδες τις οποίες αγελάδες δηλώνουν πως θα τις έχουν να βόσκουν σε λιβάδια ελεύθερες ότι δηλαδή κάνουν σήμερα οι κτηνοτρόφοι.

– Χρειάζονται τεράστιες ποσότητες νερού (όπως πχ το συνθετικό κρέας χρειάζεται 99% βάση νερού για να αναπτυχθεί) για το οποίο νερό αυτές οι εταιρείες κατηγορούν την κτηνοτροφία για κατασπατάληση ενώ στην πραγματικότητα η κτηνοτροφία χρειάζεται 99,2% βρόχινο νερό και μόνο 0.8% αρδεύσιμο νερό.

– Τα συντηρητικά και χημικά που εισάγονται σε αυτά τα τρόφιμα δεν αναφέρονται πουθενά ούτε και οι επιπτώσεις τους στον ανθρώπινο οργανισμό ενώ τα φυσικά τρόφιμα δεν χρειάζονται συντηρητικά και καμία προσθήκη για να αναπτύξουμε την γεύση που θέλουμε.

– Στο συνθετικό μέλι δε όπου οι μέλισσες θεωρούνται απαραίτητες για την επιβίωση του ανθρώπου η δικαιολογία που βρέθηκε ήταν για να σταματήσουμε την βαναυσότητα κατά των μελισσών.

Έχει κυριαρχήσει η άποψη ότι οποιαδήποτε εκμετάλλευση οτιδήποτε φυσικού συνιστά και κάτι βάναυσο από τον άνθρωπο απέναντι στην φύση και έχουμε ξεχάσει την βαναυσότητα από άνθρωπο σε άνθρωπο…Έχουμε ξεχάσει ότι πριν μερικά χρόνια οι άνθρωποι σεβόταν το φαγητό, ήταν η πρώτη τους προτεραιότητα και ζούσαν σε αρμονία με την φύση, δυστυχώς τώρα πρώτη μας προτεραιότητα είναι άλλα πράγματα με αποτέλεσμα η αρμονία με την φύση να έχει χαθεί αφού προσπαθούμε να επιτύχουμε αρμονία με τα μοντέλα των μέσων μαζικής δικτύωσης, του κάθε ινφλουενσερ και οτιδήποτε συνθετικό και ψεύτικο χάνοντας κάθε επαφή με τον πραγματικό κόσμο και την φύση

ΥΓ: στα διαγράμματα με τους ρύπους μπορειτε να δείτε ότι την πραγματική μόλυνση του περιβάλλοντος και το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα έχουν οι μεταφορές, ο ηλεκτρισμός κλιματιστικά κτλ, τα νοικοκυριά, οι οικοδομές και οι βιομηχανίες… μαντέψτε σε ποιον βάζουν ρήτρα περιβαλλοντικού αποτυπώματος…


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

You may have missed