enimerosou.gr

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας. Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη & Φλώρινα

Μια «ανάσα» για την Κοζάνη

Μια «ανάσα» για την Κοζάνη

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Μια «ανάσα» για την Κοζάνη

Αγάπιος Γαβριηλίδης- Επικεφαλής Δημοτικής Κίνησης ΑΝΑΣΑ Κοζάνης

Εδώ και πολύ καιρό, παρακολουθούμε με αγωνία τα τεκταινόμενα στον Δήμο μας. Φτάσαμε σε σημείο θυμού και οργής με την δημοτική αρχή, τόσο σε ζητήματα αρχής και ηθικής όσο και σε ζητήματα καθημερινής διαχείρισης υποθέσεων που έχουν άμεση επίπτωση στην ποιότητα ζωής των πολιτών του Δήμου  μας.

Μέσα από πολλές και συστηματικές συζητήσεις καταλήξαμε πως η καλύτερη απάντηση στο υπαρκτό τοπίο των δημοτικών πραγμάτων είναι να δηλώσουμε ενεργά την παρουσία μας. Να δημιουργήσουμε νέα στελέχη και να προσελκύσουμε νέους ανθρώπους που θα ασχοληθούν με την διαχείριση των δημοτικών πραγμάτων. Η δημοτική μας κίνηση μεγαλώνει καθημερινά. Τώρα είμαστε πλέον πολλοί.  Ο Δήμος Κοζάνης χρειάζεται μια «ανάσα», μια νέα πνοή αφού ασφυκτιά από το παλιό, το ξεπερασμένο, το αποτυχημένο.

Η ΑΝΑ.Σ.Α. συγκροτήθηκε με διαφάνεια και αξιοκρατία ενώ αποτελείται από τα αρχικά τριών λέξεων: ΑΝΑπτυξη, Συμμετοχή και Αλληλεγγύη, πάνω στις οποίες είναι δομημένο το πρόγραμμα και οι προτάσεις μας. Τρεις λέξεις επίκαιρες όσο ποτέ. Απευθυνόμαστε σε όλους τους δημότες. Σας χρειαζόμαστε όλους. Δεν περισσεύει κανείς. Πάνω από όλα όμως, χρειαζόμαστε τους νέους, γιατί αυτοί είναι το μέλλον. Χρειαζόμαστε τον επιχειρηματικό κόσμο γιατί αυτοί είναι η ψυχή του τόπου μας. Χρειαζόμαστε τους αγρότες μας γιατί ο πρωτογενής τομέας είναι σε παγκόσμιο επίπεδο αυτός που επανεκκινεί και δημιουργεί, πολλώ μάλλον στη πόλη μας, στην εποχή της μεταλιγνιτικής πραγματικότητας που μας επιβλήθηκε βίαια και άδικα. Σημείο των καιρών, η διάλυση του νοσοκομείου μας και όλων των υπόλοιπων υγειονομικών δομών, με αποτέλεσμα να μαραζώνουν ακόμη περισσότερο τα χωριά μας.

Άραγε μέχρι πότε θα τρέπονται σε άτακτη φυγή τα νέα εργατικά χέρια της περιοχής μας; Μέχρι πότε θα νιώθουν αποκλεισμένοι από την πατρίδα τους και θα έχουν ως μόνη οδό διαφυγής το εξωτερικό οι νέοι μας επιστήμονες;  

Ο τόπος χρειάζεται μια «ανάσα», μια αλλαγή σε πρόσωπα, σε νοοτροπία, σε πεποιθήσεις . Η αλλαγή σκυτάλης στα πράγματα του Δήμου μας είναι αναγκαιότητα και εμείς δεσμευόμαστε να συμβάλλουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Οι επιτροπές και οι ομάδες δουλειάς που συγκροτήσαμε για την υγεία, την επιχειρηματικότητα, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τα αδέσποτα, την παιδεία, την ενέργεια και άλλες, θα είναι ανοιχτές σε όλους τους δημότες. Στην δημοτική αρχή,  που με απάθεια παρακαλουθεί τα γεγονότα, όταν δεν τα επηρεάζει αρνητικά, απαντάμε ότι μετρηθήκατε, ζυγισθήκατε, και βρεθήκατε ελλιπείς. 

 Ήρθε η ώρα για την Κοζάνη να πάρει μια μεγάλη «ανάσα».


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

You may have missed