enimerosou.gr

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας. Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη & Φλώρινα

Το 66ο  τεύχος του Together Free Press κυκλοφορεί!

Το 66ο  τεύχος του Together Free Press κυκλοφορεί!

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Το 66ο  τεύχος του Together Free Press κυκλοφορεί!

Έργο εξωφύλλου: Στεφανία Πατρικίου – Τίτλος: Screen, Μεταξοτυπία σε χαρτί, 70x100cm, 2020

Περάσαμε μια εβδομάδα με τον Κώστα  Αργυρόπουλο, ανακαλύψαμε νέους προορισμούς, βρήκαμε το καταφύγιό μας και θαυμάσαμε τη φύση! Ενημερωθήκαμε για τον προληπτικό έλεγχο και τον καρκίνο του μαστού από τον μαιευτήρα/ γυναικολόγο Δημήτριο Ζούζουλα. Γνωρίσαμε τον Κωνσταντίνο Κουμλή και την τέχνη του μέσα από τα Art Sessions που διοργανώνουμε σε συνεργασία με την Άρσις Κοζάνης!

Ο Μιχάλης Πιτένης μας ξενάγησε στην δική του Κοζάνη και θυμήθηκε στέκια, ανθρώπους, μυρωδιές! Γνωρίσαμε τους επιφανέστερους Δυτικομακεδόνες αγωνιστές του 1821 με τον Αθανάσιο Γκάντο! Συζητήσαμε με τον Θοδωρή Κότσυφα για την νέα του δισκογραφική δουλειά «New War Design», τον αυτοσχεδιασμό, την επαρχία, την εργαλειοθήκη του μουσικού!  Μεταφερθήκαμε στην Αφρικανική πραγματικότητα της ιερότητας και της αίσθησης του μυστηρίου του κόσμου με τον γιατρό Αντώνη Λιάκο που εδώ και 25 χρόνια προσφέρει ιατρικές υπηρεσίες και ιεραποστολικό έργο! Αναμετρηθήκαμε με την φύση μας και την τρωτότητα μας και είδαμε τον θάνατο σας πέρασμα στην Αιωνιότητα, το νόημα της Ανάστασης.  Ανακαλύψαμε κρασιά που ταιριάζουν στο Πασχαλινό μας τραπέζι, ιδιαίτερα έθιμα και λαχταριστή γαστρονομία.

Περάσαμε μια Τρίτη με τον Δημήτρη Ζερβουδάκη, κάναμε απολογισμούς, κινηθήκαμε μουσικά, πολιτικά και αθλητικά. Αναπνεύσαμε ελεύθερα, κρατήσαμε και αφήσαμε! Με αφορμή την μετονομασία της οδού Ροδόπης σε οδό «Γιάννη Διδίλη» ερευνήσαμε την ζωή και το έργο του. Αναρωτηθήκαμε που αρχίζει το φλερτ και που τελειώνει ο σεξισμός. Γράψαμε το Αλφαβητάρι του πόνου. Λέξη λέξη βιώσαμε τον πόνο, την απώλεια, τον θάνατο. Ακούσαμε την ιστορία της Αλιόνα, αλλάξαμε, γιορτάσαμε τα γενέθλια μας! Κάναμε βόλτα στα αγαπημένα μας στέκια! Γυρίσαμε τον χρόνο 10 χρόνια πίσω, όταν η  Μαργαρίτα Χαντζιάρα μπήκε στον κόσμο της μόδας και άνοιξε το δικό της κατάστημα!

Συνεργαστήκαμε με τους μαθητές και τις μαθήτριες του Ομίλου Σχολικής Βιβλιοθήκης του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης και προτείνουμε εφηβικά αναγνώσματα! Συζητήσαμε για τον βαθμό επιρροής της τεχνητής νοημοσύνης και την νέα της χροιά! Ακούσαμε τραγούδιαπ ου κέρδισαν Όσκαρ! Μαγειρέψαμε αρνάκι «κλέφτικο»! Διαβάσαμε τις πλανητικές διελεύσεις! Ενημερωθήκαμε για την επερχόμενη 48η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γούνας, Απόστολο Τσούκα!

Αυτά και άλλα πολλά στο Together που κυκλοφορεί!

Σας ευχόμαστε Καλό Πάσχα!


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

You may have missed