enimerosou.gr

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας. Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη & Φλώρινα

Πρωταθλητής για ακόμη μια φορά ο Δήμος Άργους Ορεστικού στην υλοποίηση των έργων και την απορρόφηση κονδυλίων

Πρωταθλητής για ακόμη μια φορά ο Δήμος Άργους Ορεστικού στην υλοποίηση των έργων και την απορρόφηση κονδυλίων

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Πρωταθλητής για ακόμη μια φορά ο Δήμος Άργους Ορεστικού στην υλοποίηση των έργων και την απορρόφηση κονδυλίων

Πρωταθλητής σε ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία αναδείχθηκε για ακόμη μια φορά ο Δήμος Άργους Ορεστικού ανάμεσα σε 74 δικαιούχους, τόσο στην πορεία υλοποίησης των έργων όσο και στην απορρόφηση κονδυλίων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας.

Αυτό προέκυψε κατά τη τεχνική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο δημαρχείο του Άργους Ορεστικού μεταξύ του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Κασαπίδη, του Δημάρχου Άργους Ορεστικου, Πάνου Κεπαπτσόγλου, του Διευθυντή της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, Γιάννη Παπαδόπουλου και των στελεχών της Αρχής, Ηλία Μουρατίδη και Απόστολου Στάμου και του προϊσταμένου της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, Βασίλη Δισλή. Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Δέσποινα Κοζατσάνη, η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Κάλι Κυριακίδου και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Θωμάς Μάνος.

Όπως επισημάνθηκε για πολλοστή φορά, ο Δήμος Άργους Ορεστικού με σκληρή δουλειά και συνέπεια λόγων και πράξεων, έπιασε τους στόχους που είχαν τεθεί για την περασμένη χρονιά, ενώ κοινή διαπίστωση όλων είναι πως ο Δήμος θα είναι συνεπής και ως προς τους στόχους που έχουν τεθεί για το α’ εξάμηνο του 2023 που ολοκληρώνεται στις 31 Ιουνίου.

Παράλληλα, μετά το πέρας της σύσκεψης υπογράφτηκαν δύο ακόμη προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Άργους Ορεστικού, συνολικού προϋπολογισμού 247.700 ευρώ.

Η πρώτη με θέμα «Αναπλάσεις και Διαμορφώσεις σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Άργους Ορεστικού» προϋπολογισμού 229.000 ευρώ αφορά σε παρεμβάσεις στις κοινότητες Διαλεκτού, Βέλους, Ασπροκκλησιάς, Κωσταραζίου, Λακκωμάτων, Μελανθίου και στο Άργος Ορεστικό. Αναλυτικά:
Αποκατάσταση πλακοστρώσεων στην Τ.Κ. Διαλεκτού (Διαλεκτό – Βέλος).
Προϋπολογισμός: 44.500 ευρώ.
Άρση επικινδυνότητας πρανούς παιδικής χαράς Ασπροκκλησιάς.
Προϋπολογισμός: 31.500 ευρώ.
Επέκταση νεκροταφείων Κωσταραζίου.
Προϋπολογισμός: 73.500,00 ευρώ.
Αποδυτήρια Γηπέδου Κωσταραζίου.
Προϋπολογισμός:  34.500,00 ευρώ.
Εξωραϊσμός πλατειών Λακκωμάτων και Μελανθίου.
Προϋπολογισμός: 20.000 ευρώ.
Ανάπλαση πεζοδρόμων «Αρμονία» και «Ιωαννίδη» στο Άργος Ορεστικό, για τη βελτίωση της προσβασιμότητας ΑΜΕΑ.
Προϋπολογισμός: 25.000 ευρώ.

Η δεύτερη σύμβαση με θέμα «Προμήθεια ειδικού εξοπλισμού (Braille) Δημοτικής Βιβλιοθήκης Άργους Ορεστικού», προϋπολογισμού 18.700 ευρώ, αφορά στην προμήθεια φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή, ειδικού λογισμικού ανάγνωσης και μεγέθυνσης οθόνης με δυνατότητα απεικόνισης σε οθόνη Braille, λογισμικoύ σύνθεσης φωνής TTS Reader, οθόνης Braille, scanner και λογισμού OCR, φορητής ηλεκτρονικής γραφομηχανής Braille με υποστήριξη Ελληνικού Braille και φωνητική αναγγελία, εκτυπωτή Braille και καμπίνα μείωσης θορύβου, συσκευής παραγωγής ανάγλυφων εντύπων και λογισμικό μετατροπής κειμένου για εκτύπωσή Braille. Στόχος του έργου είναι η αναβάθμιση των παρεχόμενων κοινωνικών υπηρεσιών της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Άργους Ορεστικού, με ιδιαίτερη στόχευση στην επίτευξη της προσβασιμότητας στη γνώση και την πληροφορία ατόμων με προβλήματα όρασης.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

You may have missed