enimerosou.gr

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας. Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη & Φλώρινα

"Πάσχα στη Βυζαντινή Καστοριά: Η απόλυτη ικανοποίηση των επισκεπτών"

“Πάσχα στη Βυζαντινή Καστοριά: Η απόλυτη ικανοποίηση των επισκεπτών”

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Η καλύτερη δυνατή ικανοποίηση των επισκεπτών της Καστοριάς ήταν το αντικείμενο συνάντησης στο πλαίσιο της Δράσης: «Πάσχα στη Βυζαντινή Καστοριά».

Εκ νέου σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 07 Απριλίου στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δέσποινας Κοζατσάνη σχετικά με τον τελικό συντονισμό και ανάδειξη της δράσης: «Πάσχα στη Βυζαντινή Καστοριά».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Καστοριάς κ.κ. Καλλίνικος, εκ μέρους του Δήμου Καστοριάς, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αθανάσιος Ρήμος, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανδρομάχη Σκρέκα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μπάμπης Καραταγλίδης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σιδέρης Σμαρόπουλος και ο Πρόεδρος του συλλόγου Εστίασης Άγγελος Γεωργιάδης.

Στόχος της συνάντησης ήταν ο τελικός συντονισμός της δράσης. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης κάθε φορέας αποτίμησε τις υποχρεώσεις του και έγιναν οι τελικές συνεννοήσεις, έτσι ώστε η δράση να έχει επιτυχία και οι επισκέπτες-τουρίστες που θα βρεθούν στην πόλη της Καστοριάς κατά τη διάρκεια των Αγίων Ημερών του Πάσχα να μπορούν να απολαύσουν αναβαθμισμένες παρεχόμενες υπηρεσίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς με σχέδιο και υπευθυνότητα συντονίστηκαν έτσι ώστε να αναδειχτούν τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας κατά την περίοδο του Πάσχα.

Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω, οι επισκέπτες της περιοχής θα μπορούν να βιώσουν τις θρησκευτικές διαδρομές που προσφέρονται, να δοκιμάσουν τοπικές γεύσεις φτιαγμένες με μεράκι και αγνά τοπικά προϊόντα και γενικά, την υψηλού επιπέδου φιλοξενία που παρέχει η περιοχή, έτσι ώστε όταν επιστρέψουν στον τόπο τους να γίνουν οι καλύτεροι δυνατοί πρεσβευτές της περιοχής της Καστοριάς.

https://kastoria.pdm.gov.gr/i-kalyteri-dynati…/

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

You may have missed