enimerosou.gr

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας. Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη & Φλώρινα

Εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών/τριών του Δημοτικού Σχολείου Φιλώτα στο Εκπαιδευτικό Κέντρο ΑΠΕ στον Φιλώτα

Εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών/τριών του Δημοτικού Σχολείου Φιλώτα στο Εκπαιδευτικό Κέντρο ΑΠΕ στον Φιλώτα

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών/τριών του Δημοτικού Σχολείου Φιλώτα στο Εκπαιδευτικό Κέντρο ΑΠΕ στον Φιλώτα

Η διαχειριστική ομάδα του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ) – Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, υποδέχτηκε τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2023, στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, στον Φιλώτα, τους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φιλώτα καθώς και τον διευθυντή του σχολείου κ. Πασπάλη Σταύρο με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς. Οι μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο Κέντρο αλλά και να πληροφορηθούν από τον εθελοντή youth worker του ΟΕΝΕΦ, Λάζαρο Παπουτζή σχετικά με το τί είναι οι ανανεώσιμες πηγές, τι είναι η κλιματική αλλαγή και ποια τα επακόλουθα της στο περιβάλλον. Στη συνέχεια, οι μαθητές/τριες παρακολούθησαν εκπαιδευτικά βίντεο σχετικά με την υπερθέρμανση του πλανήτη, τον αντίκτυπό της καθώς και τους τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας για τη μείωση της εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου. Τέλος, εφαρμόστηκε ένα brainstorming- καταιγισμός ιδεών σχετικά με τους τρόπους που μπορεί ο άνθρωπος να αποτρέψει την κρίση αυτή.

Μετά την παρουσίαση/εισαγωγή, ακολούθησε περιήγηση στον εκθεσιακό χώρο του Κέντρου, όπου οι μαθητές/τριες, ανακάλυψαν πρότυπες εφαρμογές των ΑΠΕ, προσομοιώσεις εφαρμογών πράσινου υδρογόνου, ολοκληρωμένα συστήματα φωτοβολταϊκών και ανεμογεννητριών, μπαταριών, εκπαιδευτικά ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης, σταθμών φόρτισης και ηλεκτροκίνησης.

Παράλληλα, οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να παίξουν ένα επιδαπέδιο παιχνίδι γνώσεων σχετικά με την κλιματική αλλαγή, όπου κατάφεραν να κατανοήσουν καλύτερα τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να προστατέψουμε το περιβάλλον μας και τι ρόλο παίζουν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Τον συντονισμό του επιδαπέδιου παιχνιδιού, ανέλαβε η συνεργάτης του Κέντρου, Ελένη Κωνσταντίνου.

Ευχαριστούμε θερμά τον Διευθυντή κ. Πασπάλη Σταύρο για την άψογη συνεργασία  και τους συνοδούς/εκπαιδευτικούς: Παπά Αγάπη, Μίχτη Ραφαέλα, Ιωαννίδου Ελένη, Αλεξανδρίδου Αναστασία, Κουκουλιάτα Αναστάσιο, Σεμπέκου Αντωνία, Μπαλάκα Ζωή και Αϊβατζίδου Σεβαστή, καθώς και όλους τους μαθητές/τριες και για τη συμμετοχή, ενδιαφέρον και ζήλο που επέδειξαν κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας.

Το Εκπαιδευτικό Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, που χρηματοδοτείται από το  Πράσινο Ταμείο και το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, έχει στόχο την ενημέρωση και την ανάπτυξη πράσινης κουλτούρας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Το πρόγραμμα «Δημιουργία Εκπαιδευτικών Δράσεων Πράσινης Ανάπτυξης και Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας» έχει ως απώτερο σκοπό την ενημέρωση και Ανάπτυξη Πράσινης κουλτούρας, με στόχο τη νεολαία για τους Δήμους Αμυνταίου, Φλώρινας, Πτολεμαΐδας, Κοζάνης και Πρεσπών αλλά και το σύνολο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

You may have missed