enimerosou.gr

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας. Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη & Φλώρινα

Ολοκληρώθηκε η τρίτη περιβαλλοντική δράση, με τίτλο “Γνώρισε τον τόπο όπου ζεις και σπουδάζεις”.

Ολοκληρώθηκε η τρίτη περιβαλλοντική δράση, με τίτλο “Γνώρισε τον τόπο όπου ζεις και σπουδάζεις”.

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Ολοκληρώθηκε η τρίτη περιβαλλοντική δράση, με τίτλο “Γνώρισε τον τόπο όπου ζεις και σπουδάζεις”.

Γραφείο Διασύνδεσης Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας | Ολοκληρώθηκε η τρίτη περιβαλλοντική δράση, με τίτλο “Γνώρισε τον τόπο όπου ζεις και σπουδάζεις”.

Η τρίτη περιβαλλοντική δράση του προγράμματος «Γνώρισε τον τόπο όπου ζεις και σπουδάζεις» που διοργανώνεται από το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε με σημαντική συμμετοχή το Σάββατο 01 Απριλίου 2023, στην Κοζάνη. Με σημείο εκκίνησης το «Νιάημερο» στις 09:00 και αφού μοιράστηκε πρόγευμα (χορηγία της αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης κ. Κατερίνας Δαδαμόγια) και μπουκαλάκια νερό (χορηγία του Δήμου Κοζάνης) στους συμμετέχοντες, κινηθήκαν προς τον παλιό χώρο της ΔΙΑΔΥΜΑ με κατεύθυνση προς το «ελληνοτόπι». Κατά τη στάση, η φαρμακοποιός κ. Έλλη Λαμπρέτσα έκανε μια λεπτομερή ενημερωτική παρουσίαση της χλωρίδας της περιοχής. Κατόπιν, συνέχισαν προς τους «πυλώνες» και κυκλώνοντας τον λόφο του Αηλιά, προσέγγισαν το εκκλησάκι με το μνημείο (κάτω από το πάρκο των οικολόγων Χρήστος Μπέσσας).

Από κει κατηφόρισαν και μπήκαν στο δασάκι για να προσεγγίσουν το φιλόξενο πάρκο Ηπειρωτών, όπου πραγματοποιήθηκε στάση και προσφέρθηκαν κεράσματα (χορηγία του Δήμου Κοζάνης) και ξηροί καρποί και νερά (προσφορά του συλλόγου Ηπειρωτών). Στη συνέχεια κατευθυνθήκαν προς τη φοιτητική λέσχη του Πανεπιστημίου όπου η εταιρία Αφοί Κομπατσιάρη «Αμάλθεια» προσέφερε στους συμμετέχοντες της δράσης γεύμα.

Συνολικά διανύθηκαν 7,5 χιλιόμετρα και η δράση είχε διάρκεια τέσσερις ώρες με συμμετοχή γύρω στα ογδόντα άτομα φοιτητές, περιπατητές και μέλη των συλλόγων.

Ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Επιστημονικός Υπεύθυνος του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Καθηγητής κ. Νικόλαος Σαριαννίδης καθώς και το Γραφείο Διασύνδεσης Π.Δ.Μ. ευχαριστούν θερμά το συνδιοργανωτή Ελληνικό Ορειβατικό Σύνδεσμο (Ε.Ο.Σ.) Κοζάνης και τους συμμετέχοντες Σύλλογο Ελλήνων Ορειβατών (Σ.Ε.Ο.) Κοζάνης, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Ε.Ο.Δ.)-Παράρτημα Κοζάνης, την Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Δυτικής Μακεδονίας (Ε.ΡΑ.ΔΥ.Μ.), το σύλλογο Ηπειρωτών και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κοζάνης για την πολύτιμη συνδρομή τους καθ’όλη τη διάρκεια της πορείας. Επιπλέον, τον Φυσιολατρικό Ορειβατικό Όμιλο Φλώρινας (Φ.Ο.Ο.Φ.) για τη συμμετοχή του στη δράση για τρίτη συνεχή φορά όπου εκτός από τη συμμετοχή του στη διαδρομή διέθεσε δωρεάν λεωφορείο για τις φοιτήτριες και τους φοιτητές της Φλώρινας. Τέλος, τον Δήμο Κοζάνης, την Π.Ε. Κοζάνης και ιδιαίτερα την αντιπεριφερειάρχη κ. Κατερίνα Δαδαμόγια, την κ Κωνσταντινιά Κόζανα του Τμήματος Φοιτητικής (Σπουδαστικής) Μέριμνας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για τη στήριξη και την πολύτιμη βοήθειά της και την εταιρία «Αμάλθεια» Αφοί Κομπατσιάρη και την υπεύθυνη κ. Ιωάννα Κουτσογεωργοπούλου καθώς και το προσωπικό της φοιτητικής λέσχης στα Κοίλα Κοζάνης, για την άψογη οργάνωση και το υπέροχο γεύμα.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

You may have missed