enimerosou.gr

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας. Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη & Φλώρινα

Ξεκίνησαν οι δωρεάν εκπαιδευτικές δράσεις πρόληψης, σε κρίσιμους τομείς που αφορούν τη ζωή και τα δικαιώματα των παιδιών

Ξεκίνησαν οι δωρεάν εκπαιδευτικές δράσεις πρόληψης, σε κρίσιμους τομείς που αφορούν τη ζωή και τα δικαιώματα των παιδιών

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Ξεκίνησαν σήμερα οι δωρεάν εκπαιδευτικές δράσεις πρόληψης για μικρούς και μεγάλους, σε κρίσιμους τομείς που αφορούν τη ζωή και τα δικαιώματα των παιδιών, στο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», που βρίσκεται στην Κοζάνη (στον χώρο του ΟΣΕ).

????Αξιοποιώντας την τεχνολογία, μικροί και μεγάλοι συμμετέχουν σε διαδραστικές παρεμβάσεις πρόληψης και ενημέρωσης, σχετικά με θεματικές που αφορούν την ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό, την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και τον εκφοβισμό μέσω ηλεκτρονικών μέσων, τις εξαφανίσεις, την κακοποίηση-παραμέληση παιδιού κ.ά.

????????Οι δράσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Δήμο Κοζάνης, την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κοζάνης, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κοζάνης, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

????Τον «Οδυσσέα» επισκέφθηκαν εκπρόσωποι όλων των φορέων υποστήριξης της δράσης, με τον δήμαρχο Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας να τονίζει πως «Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τον Οδυσσέα. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν ώστε να εξαλείψουμε φαινόμενα βίας, εκφοβισμού, σεξουαλικής κακοποίησης και να προστατέψουμε τα παιδιά μας».

????Ο πρόεδρος του Το Χαμόγελο του Παιδιού – The Smile of the Child , Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, δήλωσε μέσω τηλεδιάσκεψης πως «Αντιμετωπίζουμε φαινόμενα που έχουν πάρει τεράστιες διαστάσεις. Είναι πολλά θα θέματα που προκύπτουν και πρέπει να κάνουμε το καλύτερο για τα παιδιά».

????Η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης Κατερίνα Δαδαμόγια υπογράμμισε πως «Είμαστε μια ευαισθητοποιημένη κοινωνία και δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη, ώστε να ενημερώσουμε με τον «Οδυσσέα» τα παιδιά. Είναι εξαιρετικά σημαντικό, ότι εμπλέκονται γονείς και εκπαιδευτικοί στη δράση, ώστε να υπάρχει ένα πλέγμα υποστήριξης των παιδιών».

????Με τη σειρά της η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κοζάνης, Βασιλική Βόντσα, επεσήμανε ότι «Η βία της κοινωνίας αντανακλά στο σχολείο», ενώ ο σύμβουλος Φυσικής Αγωγής, Αθανάσιος Παλαμάς, εκπροσωπώντας την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Π.Ε. Κοζάνης, αναφέρθηκε στη σημασία υλοποίησης ανάλογων δράσεων.

????Σημειώνεται, ότι το Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα βρίσκεται στην Κοζάνη (Κεντρικό Κτίριο Σιδηροδρομικού σταθμού Κοζάνης), έως και την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023.

ℹΠερισσότερες λεπτομέρειες για τη δράση και τα ραντεβού: https://tinyurl.com/npnshwzd

#dimos_kozanis


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

You may have missed