enimerosou.gr

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας. Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη & Φλώρινα

Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Με τον καλύτερο τρόπο γιόρτασε φέτος ο Σύλλογός μας την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης για τέταρτη χρονιά, στην κατάμεστη αίθουσα «Πέτρος Σιούλης» του Διοικητηρίου της Π.Ε. Γρεβενών με ποίηση, μουσική και τραγούδι. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα άρχισε με την χορωδία Φαιάκων Κέρκυρας, η οποία ερμήνευσε υπέροχα επτά μελωδικά τραγούδια των Επτανήσων και εισέπραξε το θερμό χειροκρότημα των πολλών θεατών που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Το θερμό χειροκρότημα εισέπραξαν και όσοι απήγγειλαν τα δεκαπέντε ποιήματα που απεστάλησαν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Συνδέσμου, αλλά και τα επτά μέλη που ερμήνευσαν μελοποιημένα ποιήματα με τη συνοδεία στην κιθάρα του Αντιπροέδρου Χρήστου Παπαδημητρίου. Ακούστηκαν και τραγουδήθηκαν ποιήματα από τον Σολωμό μέχρι και την μεταπολεμική γενιά, από τα οποία τα περισσότερα (5) ήταν του Κ.Π.Καβάφη.

Όλες οι απαγγελίες ποιημάτων και οι ερμηνείες των τραγουδιών ήταν υπέροχες αλλά την παράσταση έκλεψε η από στήθους καταπληκτική απαγγελία του Κρητικού του Σολωμού από τον καρδιολόγο Χρίστο Λιόλιο. Το κοινό αποχώρησε με ένα αίσθημα ευφορίας και συγκίνησης και με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στα πρόσωπά τους, ύστερα από τη μέθεξη και την ψυχική επαφή με την ποίηση και τη μουσική.

Με τις καλύτερες εντυπώσεις αποχώρησε από την πόλη μας η χορωδία των Φαιάκων της Κέρκυρας τόσο από την πολύ θερμή φιλοξενία και την ωραία ατμόσφαιρα στην αίθουσα της εκδήλωσης, όσο και από το νόστιμο φαγητό, την διαμονή, την περιήγηση στην πόλη και την ξενάγηση στον Λαογραφικό Μουσείο και στο Κέντρο Παλαιοντολογίας της Μηλιάς με τα εκθέματα του οποίου έμειναν κατάπληκτοι.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε εγκάρδια την Χορωδία Φαιάκων Κέρκυρας για τη συμμετοχή της με τα κεφάτα τραγούδια στην εκδήλωσή μας και για την πρόσκλησή σε στην Χορωδιακή Συνάντηση ως ανταπόδοση της φιλοξενία, τους συμπολίτες μας που μας τίμησαν με την παρουσία τους, όλους του συντελεστές της εκδήλωσης, τους θεσμικούς χορηγούς μας, την Περιφερειακή Ενότητα και τον Δήμο Γρεβενών, και όλους τους υπόλοιπους χορηγούς μας, το grevenapreess που κάλυψε την εκδήλωσή μας διαδικτυακά αλλά και όλα τα άλλα, έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, που προβάλλουν τις δράσεις του Συνδέσμου.

Σας περιμένουμε τη Δευτέρα στις 19:00, στη αίθουσα του Συνδέσμου, Πάροδος Καραϊσκάκη 5, που θα παρουσιάσουμε το πολύ ωραίο βιβλίο της συμπατριώτισσάς μας Ελένη Γκόρα Το βλέμμα του λύγκα. Θα ακολουθήσει και μικρή μουσική εκδήλωση…

Φωτογραφίες grevenapress

` Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος: Στέργιος Πουρνάρας

Η Γεν. Γραμματέας: Χαρά Καραλιόλιου


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

You may have missed