enimerosou.gr

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας. Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη & Φλώρινα

Οι δρόμοι, οι γέφυρες και οι σήραγγες πρέπει πρώτα να ενώνουν τις κοινωνίες και τις σχέσεις μεταξύ μας

Οι δρόμοι, οι γέφυρες και οι σήραγγες πρέπει πρώτα να ενώνουν τις κοινωνίες και τις σχέσεις μεταξύ μας

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

“Οι δρόμοι, οι γέφυρες και οι σήραγγες πρέπει πρώτα να ενώνουν τις κοινωνίες και τις σχέσεις μεταξύ μας”.

Η χωροταξική και κυκλοφοριακή οργάνωση χρειάζεται να εξυπηρετεί το κοινωνικό σύνολο της περιοχής προς όλες τις κατευθύνσεις, αυξάνοντας τη διάρκεια ζωής των υποδομών μας, αποφεύγοντας την ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών της περιοχής, των διερχομένων ανάλογα από ποια οδό εισέρχονται και των επισκεπτών της.

Στόχος του σχεδιασμού των οδικών δικτύων είναι να διαμορφώσει τις διάφορες οδικές συνδέσεις κατά τέτοιο τρόπο, ώστε σύμφωνα με τους χωροταξικούς και πολεοδομικούς στόχους, να εξασφαλίζεται για τα διάφορα οδικά τμήματα μία ασφαλής σύντομη και οικονομική κυκλοφοριακή ροή και συγκεκριμένα επίπεδα κυκλοφοριακής εξυπηρέτησης για όλους τους χρήστες των οδών.

Το κλείσιμο της γέφυρας των Σερβίων απέφυγε τα χειρότερα από το να συμβεί ένα τραγικό δυστύχημα, δημιουργεί όμως και αρκετά προβλήματα στις μετακινήσεις θέτοντας ζητήματα ασφάλειας στις περιοχές που δέχονται αυτή τη στιγμή τον κυκλοφοριακό φόρτο.

Οι διαδικασίες για την αποκατάσταση, την οδική ασφάλεια, τη μετακίνηση των μαθητών, την υγεία και την αποζημίωση των πληγέντων είναι απαραίτητο να γίνουν άμεσα με τη βοήθεια του Κράτους και της Περιφέρειας χωρίς καθυστερήσεις και άλλες αδράνειες, σύμφωνα με τα χρηματοδοτικά εργαλεία που διαθέτουν.

Σχεδιάζοντας σωστά και υλοποιώντας τώρα μια καλύτερη χωροταξική και κυκλοφοριακή οργάνωση για την περιοχή έχουμε την ευκαιρία να διανύσουμε μια “δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση” σε όλα τα επίπεδα.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

You may have missed