enimerosou.gr

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας. Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη & Φλώρινα

Διήμερο εθελοντικών δράσεων στην κοινότητα Μελίτης από το Γραφείο Εθελοντισμού Δήμου Φλώρινας

Διήμερο εθελοντικών δράσεων στην κοινότητα Μελίτης από το Γραφείο Εθελοντισμού Δήμου Φλώρινας

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Διήμερο εθελοντικών δράσεων στην κοινότητα Μελίτης από το Γραφείο Εθελοντισμού Δήμου Φλώρινας

???? Ολοκληρώθηκε το διήμερο εθελοντικών δράσεων στην κοινότητα Μελίτης από το Γραφείο Εθελοντισμού Δήμου Φλώρινας

✔️ Με απόλυτη επιτυχία και εξαιρετικά αποτελέσματα ολοκληρώθηκε το διήμερο εθελοντικών δράσεων στην κοινότητα Μελίτης.

✔️ Το Σάββατο 18 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία και συγκεντρώθηκαν 15 πολύτιμες μονάδες αίματος για τον εμπλουτισμό της Τράπεζας Αίματος της κοινότητας.

Παράλληλα, από εθελοντές του Γραφείου Εθελοντισμού, έγινε καμπάνια ενημέρωσης σχετικά με τη Δωρεά Οργάνων και Ιστών.

✔️ Την Δευτέρα 20 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκαν δεντροφυτεύσεις στις αυλές των σχολικών μονάδων της κοινότητας.

Η δεντροφύτευση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας και ήταν αφιερωμένη στα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών. Μετά από συγκινητική πρωτοβουλία των μαθητών, τα δέντρα που φυτεύτηκαν πήραν ονόματα θυμάτων.

✔️ Ακολούθησε εκδήλωση στην αίθουσα του δημοτικού σχολείου όπου μαθητές και μαθήτριες, γονείς και κάτοικοι της Μελίτης ενημερώθηκαν για τις αξίες του εθελοντισμού, για τη διαδικασία της αιμοδοσίας και της δωρεάς οργάνων και ιστών που αποτελούν ύψιστες μορφές εθελοντισμού, καθώς και για τη διαδικασία και τα πολλαπλά οφέλη της δεντροφύτευσης.

✔️ Το διήμερο των εθελοντικών δράσεων τίμησε με την παρουσία ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μεγάλη συμμετοχή μικρών και μεγάλων στις δράσεις, τονίζοντας πως η δημοτική αρχή θα πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα πλήθος άλλων παρόμοιων εκδηλώσεων.

✔️ Το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Φλώρινας ευχαριστεί θερμά:

Τη Διευθύντρια της Διεύθυνσης Δασών κα Σοφία Γλούφτση, η οποία φρόντισε εξ ολοκλήρου για την προμήθεια των δενδρυλλίων, για την επίβλεψη της φύτευσης αυτών καθώς και για την εμπεριστατωμένη ομιλία της στους μαθητές.

Τον αντιδήμαρχο κ. Αντωνιάδη Λάζαρο για τη μέριμνα μεταφοράς των δενδρυλλίων.

Τον πρόεδρο της Κοινότητας Μελίτης κ. Θανάση Ουρούμη, για την ολόπλευρη υποστήριξη των δράσεων.

Τις Διευθύντριες των σχολικών μονάδων, κ.κ. Χρυσοχοΐδου Ιωάννα, Ζάχου Ιωάννα και Νικολάου Σταυρούλα, καθώς και το διδακτικό προσωπικό, που μερίμνησαν με υψηλό αίσθημα ευθύνης για την ασφαλή παρουσία και συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών στις εθελοντικές δράσεις.

Τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων που συμμετείχαν ενεργά και με ζέση στις εκδηλώσεις, από τον σχεδιασμό έως και τη λήξη τους.

Τον κ. Τορνικίδη Ιωάννη, τόσο για την συνεχή υποστήριξη των δράσεων του Γραφείου Εθελοντισμού, όσο και για την ευγενική του προσφορά φυτοχώματος.

Τους εθελοντές και τις εθελόντριες που για πολλοστή φορά αποδεικνύουν με την παρουσία τους την ανιδιοτέλεια και τον κοινωνικό αλτρουισμό που τους διακρίνει.

Τέλος, τις πιο θερμές ευχαριστίες αξίζουν τα υπέροχα παιδιά των σχολείων που επέδειξαν εντυπωσιακή ζέση και συμμετείχαν με ενθουσιασμό στις δράσεις.

Συνεχίζουμε…

Πάμε ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ;!


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

You may have missed