enimerosou.gr

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας. Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη & Φλώρινα

Με ιδιαίτερη επιτυχία διοργανώθηκε από τη Δ.Δ.Ε. Κοζάνης εκδήλωση με τίτλο «Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας…» στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης.

Με ιδιαίτερη επιτυχία διοργανώθηκε από τη Δ.Δ.Ε. Κοζάνης εκδήλωση με τίτλο «Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας…» στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης.

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Με ιδιαίτερη επιτυχία διοργανώθηκε από τη Δ.Δ.Ε. Κοζάνης εκδήλωση με τίτλο «Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας…» στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης.

Με ιδιαίτερη επιτυχία διοργανώθηκε την Παρασκευή 10-3-2023 από τη Δ.Δ.Ε. Κοζάνης εκδήλωση για τα στελέχη της εκπαίδευσης, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των σχολικών μονάδων Π.Ε. Κοζάνης, με τίτλο «Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας…» στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης (10.00 π.μ.-11.30 π.μ.) με τίτλο «Η Συναισθηματική Χειραγώγηση και η Έμφυλη Βία» διεξήχθη στο Αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης Συνάντηση Εργασίας, στην οποία συμμετείχαν Σύμβουλοι Εκπαίδευσης Π.Ε. Κοζάνης, οι Σύμβουλοι Σχολικής Ζωής όλων των Σχολικών μονάδων Π.Ε. Κοζάνης, οι Διευθυντές και οι Υποδιευθυντές των σχολείων. Τόσο τα στελέχη της εκπαίδευσης, όσο και οι εκπαιδευτικοί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Δ.Δ.Ε. Κοζάνης και η προσέλευσή τους στον χώρο της εκδήλωσης ήταν αθρόα.

Ο Δρ Ψυχιατρικής-Ψυχανάλυσης, κος Αραπίδης Κωνσταντίνος παρουσίασε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εισήγηση με θέμα «Συναισθηματική Χειραγώγηση». Στη συνέχεια η κα Σερσέμη Νόπη, Κοινωνική Λειτουργός του Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών Δήμου Κοζάνης έκανε εισήγηση με θέμα “Παρεμβάσεις του Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών Δήμου Κοζάνης για την προώθηση της Ισότητας των Φύλων στη σχολική κοινότητα της Δ.Δ.Ε. Π.Ε. Κοζάνης” και η κα Μητλιάγκα Δωροθέα, Ψυχολόγος του Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Κοζάνης, εισήγηση με τίτλο «Χτίζοντας υγιείς σχέσεις ανάμεσα στα φύλα-Δράσεις ευαισθητοποίησης του Συμβουλευτικού Κέντρου Κοζάνης του Κ.Ε.Θ.Ι.». Οι εισηγήσεις ολοκληρώθηκαν με τις κυρίες Βλάχου Κρύστα, Φιλόλογο και υποδιευθύντρια του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης, η οποία παρουσίασε “Έρευνα και δράσεις του 3ου ΓΕΛ για την καταπολέμηση των έμφυλων στερεοτύπων και της βίας κατά των γυναικών» και την κα Βασιλειάδου Σουλτάνα, Δ/ντρια του ΕΕΕΕΚ Κοζάνης, «Δράση με στόχο την ενημέρωση μαθητών με αναπηρία σε θέματα έμφυλης βίας».

Μ΄ αυτό τον τρόπο έγινε μια πρώτη αποτίμηση των παρεμβάσεων που ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2022 στη σχολική κοινότητα στη συνάντηση εργασίας που είχε πραγματοποιηθεί στις 29-11-2022 με τίτλο «Παρεμβάσεις στη σχολική κοινότητα για την πρόληψη και αντιμετώπιση της έμφυλης βίας» και στο πλαίσιο του Μνημονίου συνεργασίας της Δ.Δ.Ε. Κοζάνης και του Δήμου Κοζάνης. Αρκετοί σύμβουλοι σχολικής ζωής και εκπαιδευτικοί μετά την πρώτη συνάντηση εργασίας, εκδήλωσαν ενδιαφέρον να συνεργαστούν με τις ψυχολόγους και τις κοινωνικούς λειτουργούς του Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Κοζάνης και του Συμβουλευτικού Κέντρου οργανώνοντας βιωματικά εργαστήρια, ενημερωτικές συναντήσεις, ενδοσχολικές επιμορφώσεις και εκπονώντας στοχευμένες δράσεις και προγράμματα, για την προαγωγή της ισότητας των φύλων στη σχολική κοινότητα. Οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια του διδακτικού έτους 2022-23.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης (12.00 π.μ.- 1.30 μ.μ.) στον κατάμεστο χώρο του φουαγιέ της βιβλιοθήκης προβλήθηκαν δράσεις μαθητών των σχολικών μονάδων σχετικά με την ισότητα των φύλων και την έμφυλη βία. Μαθητές 11 σχολικών μονάδων που συμμετείχαν σε δράσεις ευαισθητοποίησης για την ισότητα των φύλων και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας παρουσίασαν δικές τους δημιουργίες, που προέκυψαν μέσα από αυτές τις παρεμβάσεις. Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν εικαστικές δημιουργίες, θεατρικά δρώμενα, δραματοποιημένες αφηγήσεις, απαγγελίες ποιημάτων μαθητών, δημιουργική γραφή, πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις. Παράλληλα, το Γραφείο Φυσικής Αγωγής της Δ.Δ.Ε. Κοζάνης σε συνεργασία με τους Αθλητικούς Συλλόγους της Κοζάνης παρουσίασαν τεχνικές αυτοάμυνας με τη συμμετοχή μαθητών σχολείων της Κοζάνης.

Ευχαριστούμε τον Δήμο Κοζάνης, το τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου και την Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου για τη συνεργασία, αφού με την υπογραφή του Μνημονίου διευκόλυναν το έργο των εκπαιδευτικών στις δράσεις τους στα σχολεία και τα στελέχη του Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών και του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Κοζάνης του ΚΕΘΙ. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε την Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης κα Στεργιοπούλου για την υποστήριξη της εκδήλωσης στους χώρους της Βιβλιοθήκης, τους εκπαιδευτικούς των σχολείων και κυρίως τους μαθητές που βοήθησαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

You may have missed