enimerosou.gr

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας. Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη & Φλώρινα

Αγροτική Οδοποιία & Αρδευτικό Βόρειας Ζώνης στον Δήμο Σερβίων

Αγροτική Οδοποιία & Αρδευτικό Βόρειας Ζώνης στον Δήμο Σερβίων

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

#Αγροτική_Οδοποιία & #Αρδευτικό_Βόρειας_Ζώνης στον Δήμο Σερβίων

???? Στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης αγροτικής οδοποιίας για την πρόσβαση σε επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα του Δήμου Σερβίων προϋπολογισμού ύψους 5.670.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από τον Τοπικό Πόρο κατά 85% από την Περιφέρεια και 15% από τον Δήμο.

↘️ Αντικείμενο αποτελεί η κατασκευή και συντήρηση των οδικών προσβάσεων σε επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα. Το έργο αποσκοπεί στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, με την βελτίωση της προσβασιμότητας των κτηνοτροφικών και λοιπών επιχειρήσεων.

↘️ Πιο συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν εργασίες σε 108 αγροτικές οδούς, σε οδικό δίκτυο 102 χλμ σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Σερβίων, με ωφελούμενες 247 επιχειρήσεις.

???? Στον χαιρετισμό μου αναφέρθηκα στην αξία του έργου για την Περιφέρειά μας αλλά και σε σημαντικές θεσμικές παρεμβάσεις που υλοποιήσαμε στην τρέχουσα κοινοβουλευτική θητεία, με στόχο την ενίσχυση του Πρωτογενούς Τομέα και την αναβάθμιση και ανταγωνιστικότητα των παραγόμενων προϊόντων. Τέτοιες ήταν:

▪️η νομοθετική επίλυση των δασικών εκτάσεων, ώστε να αποδοθούν οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις στους παραγωγούς μας και να διασωθούν οι ενισχύσεις που λαμβάνουν

▪️η ποινικοποίηση των παράνομων ελληνοποιήσεων, μια πρακτική που ανταγωνιζόταν αθέμιτα και συμπίεζε την ελληνική παραγωγή,

▪️η απλοποίηση των διαδικασιών νομιμοποίησης σταβλικών εγκαταστάσεων, με πολλαπλά οφέλη για τους κτηνοτρόφους μας

▪️η μείωση των υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών που είχε επιβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ, και

▪️η μείωση της φορολογίας στο 50% για τα συνεργατικά σχήματα

✅ Επιπλέον, έγινε ενημέρωση από στελέχη της ΑΝΚΟ για το μεγαλύτερο και σημαντικότερο έργο που υλοποιείται τα τελευταία χρόνια στην περιοχή, που είναι το Αρδευτικό της Βόρειας Ζώνης, το οποίο πριν από λίγες εγκρίθηκε από την κυβέρνηση.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

You may have missed