enimerosou.gr

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας. Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη & Φλώρινα

Με  πνεύμα μαχητικής αισιοδοξίας συνεχίστηκε η πολιτική παρέμβαση των ΚΟ της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας

Με  πνεύμα μαχητικής αισιοδοξίας συνεχίστηκε η πολιτική παρέμβαση των ΚΟ της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Με  πνεύμα μαχητικής αισιοδοξίας συνεχίστηκε και αυτό το Σαββατοκύριακο η πολιτική παρέμβαση των ΚΟ της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας με περιοδείες, συσκέψεις και συγκεντρώσεις. Συγκεκριμένα:

Σε μαχητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη της ΚΟΒ Πόλης της Σιάτιστας με οπαδούς και φίλους του κόμματος. Την εισηγητική ομιλία έκανε ο Νίκος Χριστάνης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας . Τόνισε ότι το πραγματικό δίλλημα των εκλογών είναι αν θα προκύψει δυνατή αντιλαϊκή κυβέρνηση , με όποια σύνθεση κι αν έχει ή αν θα ενισχυθεί το ΚΚΕ , που είναι μόνο κόμμα που συγκρούεται με την αντιλαϊκή πολιτική, το μόνο κόμμα που δεν έχει καμία δέσμευση με τους επιχειρηματικούς ομίλους και το σύστημα που τους υπηρετεί.

Έγιναν ερωτήσεις και παρεμβάσεις σε μια πολύ ζωντανή συζήτηση. Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε σε κλίμα αισιοδοξίας και αγωνιστικής ετοιμότητας μπροστά στις εκλογικές μάχες που  έρχονται.

Στο ίδιο πνεύμα πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις στην Πτολεμαΐδα, ΑμύνταιοΠολυπόταμο Φλώρινας, Δεσκάτη, Γρεβενά.

Σε συγκέντρωση, που οργάνωσε η ΤΕ Γρεβενών και η ΚΟΒ Δεσκάτης, στο Δημαρχείο Δεσκάτης, μίλησε ο Περικλής Κουρμούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ , όπου μεταξύ άλλων παίρνοντας αφορμή το μεγάλο σεισμό στην Τουρκία και τη Συρία, αφού εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του ελληνικού λαού στους δύο λαούς, στάθηκε στην ανάγκη να αποτελέσει η προστασία από φυσικές καταστροφές, κριτήριο ψήφου και ενίσχυσης του ΚΚΕ, αναδεικνύοντας τις ευθύνες του κρατικού  μηχανισμού για τις μεγάλες ζημιές και απώλειες μετά από τέτοια γεγονότα. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Δεν έχουν βάση τα επιχειρήματα, που ακούμε αυτές τις μέρες, όπως ότι στην Ελλάδα δεν πρόκειται να γίνει τέτοιος σεισμός, επειδή οι εστίες είναι συνήθως υποθαλάσσιες. ‘Η ότι στην Ελλάδα τα κτίρια είναι πιο σύγχρονα, άρα και πιο ανθεκτικά.

Όλα αυτά αποδείχτηκαν φούμαρα όταν έγινε και στην περιοχή μας ο ισχυρός σεισμός των 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, το 1995. Ολόκληρα χωριά των Γρεβενών καταστράφηκαν, όπως η Κνίδη, το Καλαμίτσι, η Βάρη, ο Ταξιάρχης, η Κοκκινιά κ.ά. Χρώμιο, Δαφνερό και Ρύμνιο του νομού Κοζάνης χτυπήθηκαν επίσης με μανία.

Από τύχη και κυρίως επειδή ο σεισμός έγινε μεσημέρι δεν υπήρξαν νεκροί, παρά μόνο τραυματίες. Όμως 2.523 κτίρια στο νομό Γρεβενών και 7.693 στο νομό Κοζάνης κατέρρευσαν ή έπαθαν σοβαρές ζημιές από το σεισμό. Οι άστεγοι και στους δυο νομούς είχαν ξεπεράσει τις 10.000.

Κανένας εφησυχασμός λοιπόν. Αλλά κυρίως κανένας συμβιβασμός με αυτό το κράτος που είτε με κυβέρνηση ΝΔ, είτε με ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχει δοκιμαστεί στα δύσκολα για το λαό, σε πλημμύρες, φωτιές και σεισμούς, και έχει πάρει κάτω από τη βάση, επειδή παίρνει άριστα στην εξυπηρέτηση των μεγάλων οικονομικών και γεωπολιτικών συμφερόντων του κεφαλαίου.

Κανένας συμβιβασμός και με αυτό το βάρβαρο σύστημα, που εγκληματεί σε βάρος του λαού, ανεξάρτητα από το ποιος κρατάει το τιμόνι της διακυβέρνησης». Ενώ σε άλλο σημείο τόνισε: «Προϋπόθεση για να ικανοποιούνται οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες που διαρκώς διευρύνονται είναι να μην αποτελεί κριτήριο της ανάπτυξης της οικονομίας η κερδοφορία του κεφαλαίου (….)Για όλα αυτά, η ψήφος στην εκλογές πρέπει να είναι κόκκινη. Να βγει το ΚΚΕ πιο ενισχυμένο, πιο δυνατό, για να είναι δυνατός ο λαός μας την επόμενη μέρα, ετοιμοπόλεμος για σκληρές μάχες».

21/2/2023

Από το Γραφείο Τύπου

της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

You may have missed