enimerosou.gr

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας. Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη & Φλώρινα

νοίγουμε δρόμους στις νέες τεχνολογίες – Η γεωθερμία στη γεωργία

Ανοίγουμε δρόμους στις νέες τεχνολογίες – Η γεωθερμία στη γεωργία

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Η χρήση καινοτόμων τεχνικών και αξιοποίηση των φυσικών πόρων (γεωθερμία) για την βιώσιμη ανάπτυξη θερμοκηπίων στην ευρύτερη περιοχή του Αμυνταίου, παρουσιάστηκε την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023, στο πρώην Δημαρχείο Αετού, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γεώργιου Κασαπίδη και του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας, Σωτήρη Βόσδου.

✅Η παρουσίαση έγινε από τους καθηγητές, Θωμά Κωτσόπουλου του ΑΠΘ και του Φωκίων Παπαθανασίου από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Το παρόν έδωσε και ο Διευθυντής της ΔΑΟΚ Φλώρινας Βασίλης Άμπας, η Αντιδήμαρχος Ελένη Γυρίκη και η πρόεδρος του Αγροτικού συλλόγου Αμυνταίου, Διαμάντω Κρητικού, καθώς και πολλοί αγρότες της περιοχής.

➡️Κατά την διάρκεια της παρουσίασης υπήρξε ενημέρωση για τη δυνατότητα αξιοποίησης της θερμότητας των γεωλογικών σχηματισμών της περιοχής σε αγροτικές εφαρμογές στην ευρύτερη περιοχή του Αμυνταίου και πιο συγκεκριμένα για την καλλιέργεια σπαραγγιών με τη χρήση της γεωθερμίας.

➡️Ο Περιφερειάρχης έκανε λόγο για έναν «υπόγειο θησαυρό» της Δυτικής Μακεδονίας, ο οποίος παραμένει μέχρι σήμερα αναξιοποίητος και τόνισε πως «έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να μπορέσουμε να διερευνήσουμε την αξιοποίηση αυτού του γεωθερμικού πεδίου προς όφελος της τοπικής οικονομίας και ανάπτυξης».


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

You may have missed