enimerosou.gr

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας. Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη & Φλώρινα

Bitcoin: 3+1 λόγοι που εκτόξευσαν την τιμή του

Bitcoin: 3+1 λόγοι που εκτόξευσαν την τιμή του

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Bitcoin: 3+1 λόγοι που εκτόξευσαν την τιμή του

Κλειδί οι ενεργές διευθύνσεις, χτυπούν ρεκόρ όλων των εποχών. Χάρη στο πρωτόκολλο Ordinal μπορούν πλέον να υπάρξουν NFTs στο δίκτυο του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος. Μια ιστορική στιγμή.

Βασίλης Παζόπουλος

Σε τροχιά εκτόξευσης βρέθηκε την Τετάρτη η τιμή του Bitcoin, παρασύροντας ανοδικά όλη την αγορά των κρυπτονομισμάτων. Συγκεκριμένα έφτασε μια ανάσα από τις 25.000 δολάρια, όπου αυτή την ώρα κάνει μια στάση… να ξεκουραστεί. Και πώς να μη χρειάζεται να πάρει ανάσες, όταν μέσα σε 24 ώρες σκαρφάλωσε 13%, διαγράφοντας ήδη εβδομαδιαία κέρδη 16,5%. Σε αυτή την τιμή είχε να βρεθεί από τις 15 Αυγούστου!

Στο παρακάτω 4ωρο διάγραμμα βλέπουμε πως επί ένα μήνα η τιμή ήταν εγκλωβισμένη στο στενό εύρος των 16.500 με 17.000 δολαρίων.

Ωστόσο το πρώτο δεκαήμερο του έτους κατάφερε να διαφύγει από τον παραλληλόγραμμο σχηματισμό συσσώρευσης (μπλε παράλληλες γραμμές) και να αρχίσει μια ξέφρενη πορεία προς τις 25.000 δολάρια, έχοντας ήδη φτάσει σε άνοδο 46% από την αρχή του έτους.

Οι λόγοι της ανόδου: euro2day.gr

NFTs στο δίκτυο του Bitcoin

Ένας σημαντικός λόγος που προστέθηκαν νέες διευθύνσεις είναι πως πλέον μπορούν να υπάρξουν NFTs στο δίκτυο του Bitcoin, χάρη στο πρωτόκολλο Ordinal. Τι είναι το Ordinal; Δίνει τη δυνατότητα να στείλεις ένα Satοshi (100 εκατομμύρια περιέχει ένα Bitcoin) συνοδευόμενο από επιπλέον δεδομένα! Τα δεδομένα αυτά μπορεί να έχουν τη μορφή κειμένου, εικόνας, βίντεο, pdf κ.λπ. Αυτά τα συνοδευτικά λέγονται επιγραφές (inscriptions).

Οι επιγραφές σε ελάχιστο χρονικό διάστημα ξεπέρασαν τις 100.000, δίνοντας μια νέα διάσταση στις δυνατότητες του Bitcoin. Μια από αυτές είναι πως μπορούν να φτιάχνονται NFTs στο δίκτυο του Bitcoin! Τα NFTs μπορούν να δημιουργηθούν (mint) από οποιονδήποτε τρέχει ένα node. Δίνουν δηλαδή το κίνητρο να αποκτήσει κάποιος nodes, τα οποία εκτός των άλλων, αυξάνουν την ασφάλεια του δικτύου!

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου:

Οι λόγοι της ανόδου: euro2day.gr

https://accounts.binance.com/el/register?ref=167354901

* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

You may have missed