enimerosou.gr

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας. Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη & Φλώρινα

ΣΕΕΕΝ Για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας 5

ΣΕΕΕΝ Για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας 5

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

ΣΕΕΕΝ Για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας 5

Το σωματείο μας έδωσε αγωνιστικό παρόν κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη στην μονάδα Πτολεμαΐδα 5.

Διαδηλώσαμε ενάντια την πολιτική της απολιγνιτοποίησης, της «πράσινης μετάβασης» που σπρώχνει το λαό στην ενεργειακή φτώχια, τους εργαζόμενους στον κλάδο στην φτώχια και την εκμετάλλευση, στην καταστροφή του περιβάλλοντος, στην ενεργειακή εξάρτηση της χώρας.

Η μονάδα «Πτολεμαΐδα 5» είναι ένα καλό παράδειγμα των δυνατοτήτων που έχει η εργατική τάξη, το επιστημονικό δυναμικό της χώρας μας, να κατασκευάσει, να λειτουργήσει τον πιο σύγχρονο ατμοηλεκτρικό σταθμό της Ευρώπης. Το παράδειγμα αυτό όμως δείχνει επίσης ότι ο ενεργειακός σχεδιασμός προς όφελος των αρπακτικών της «πράσινης» μετάβασης, των επιχειρηματικών ομίλων ακυρώνει τις δυνατότητες να κατασκευαστούν νέοι σύγχρονοι ΑΗΣ, αναβάθμιση παλιών με γνώμονα το συμφέρον των εργαζομένων και του λαού.

Η λειτουργία της «Πτολεμαΐδας 5» για όσο λειτουργήσει με λιγνίτη ή με την μετατροπή της δεν θα αναιρέσει την ενεργειακή φτώχια του λαού, το σμπαράλιασμα των εργασιακών δικαιωμάτων στον κλάδο, της καταστροφή του περιβάλλοντος μέσα στα πλαίσια της ιδιωτικοποιημένης ΔΕΗ στην απελευθερωμένη αγορά, του χρηματιστήριου ρεύματος, του εμπορίου ρύπων κ.α .

 Ήδη μεγάλο μέρος των εργαζόμενων στον ΑΗΣ είναι με ελαστικές σχέσεις εργασίας, η εργοδοσία βάζει εμπόδια στην συνδικαλιστική δράση όπως η απαγόρευση στο σωματείο μας να κάνει αρχαιρεσίες μέσα στον χώρο του ΑΗΣ. Συνολικότερα στην ΔΕΗ Α.Ε η εντατικοποίηση χτυπάει κόκκινο, οι ελαστικές σχέσεις επεκτείνονται, μεγάλο μέρος του προσωπικού (εργολαβικοί ,8μηνίτες, ΔΕΗ ανανεώσιμες κ.α) δουλεύουν χωρίς Σ.Σ.Ε. Ενώ η εργοδοσία που κόπτεται για την «πράσινη» στροφή της έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον της να επενδύσει στην καύση απορριμμάτων.   .

            Ο αγώνας συνεχίζεται.

Παλεύουμε για :

  • Να συνεχίσει απρόσκοπτα την λειτουργία του ο ΑΗΣ Πτολεμαΐδας 5 πέρα από τα χρονοδιαγράμματα που επιβάλουν οι δεσμεύσεις στην Ε.Ε. Να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του ο ΑΗΣ Μελίτης και να συνδεθεί με τηλεθέρμανση η Φλώρινα και η Μελίτη. Να εξασφαλιστεί η λειτουργία της μονάδας 5 του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και να αναβαθμιστούν οι υπόλοιπες ώστε να εξασφαλιστεί η τηλεθέρμανση της Κοζάνης.
  •  Προσλήψεις μονίμου προσωπικού για να δοθεί τέλος στην «κανονικότητα» των συνεχόμενων 12ωρων. Υπογραφή Σ.Σ.Ε για τους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας(8μηνα, εργολαβικοί, μπλοκάκια) με αυξήσεις που να καλύπτουν το πληθωρισμό.
  • Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.
  • Προστασία του περιβάλλοντος. Όχι στην μετατροπή βουνών και δασών, περιοχών natura σε βιομηχανικές ζώνες ΑΠΕ. Όχι στην καύση απορριμμάτων,

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

You may have missed