enimerosou.gr

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας. Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη & Φλώρινα

Γάλλοι σεφ δημιουργούν πίτσα με 834 διαφορετικά τυριά να σπάνε το ρεκόρ

Γάλλοι σεφ δημιουργούν πίτσα με 834 διαφορετικά τυριά να σπάνε το ρεκόρ Guiness

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Γάλλοι σεφ δημιουργούν πίτσα με 834 διαφορετικά τυριά να σπάνε το ρεκόρ Guiness Ρεκόρ Γκίνες

Νέο ρεκόρ για τις περισσότερες ποικιλίες τυριού σε πίτσα , σημείωσαν τρεις σεφ στη Λυών της Γαλλίας.

Οι Morgan Niquet, François Robin και Julien Serri (όλοι Γαλλοι) ετοίμασαν την πίτσα – ρεκόρ στην έκθεση SIRHA στις 25 Σεπτεμβρίου 2021. 

Η έκθεση αυτή περιγράφεται ως “ο παγκόσμιος τόπος συνάντησης ξενοδοχείων, εστιατορίων, εστίασης και γαστρονομίας”.

Η πίτσα ήταν γεμάτη με 834 διαφορετικές ποικιλίες τυριού, στοιβαγμένες σαν λόφος πάνω από τη ζύμη της πίτσας. 

Το ρεκόρ επιχειρήθηκε για να προωθήσει τη μεγάλη ποικιλία τυριών που υπάρχουν στη Γαλλία και να προωθήσει τη παράδοση της γαλλικής γαλακτοπαραγωγής. 

Κατά τη διάρκεια της προσπάθειας, περαστικοί συγκεντρώθηκαν σαν θεατές για να παρατηρήσουν τα διάφορα είδη τυριών και να δούνε τη δράση που σπάει το ρεκόρ.

Η προετοιμασία ξεκίνησε στις 11:30 το πρωί, με τους σεφ να κόβουν την ελάχιστη ποσότητα κάθε τύπου τυριού – το λιγότερο δύο γραμμάρια τυριού είναι η απαραίτητη ποσότητα για να μετρηθεί ως επικάλυψη.

Οι σεφ έστρωσαν στη συνέχεια όλους τους διαφορετικούς τύπους τυριών σε μια φόρμα, πριν τα τοποθετήσουν στη βάση της πίτσας σαν πρώτη φάση μαγειρέματος. Στη συνέχεια αφαίρεσαν τη φόρμα και ολοκλήρωσαν το μαγείρεμα πετυχαίνοντας το επιθυμητό αποτέλεσμα. 

Ο κριτής Lorenzo Veltri ήταν έτοιμος να επιβεβαιώσει το ρεκόρ και να δώσει στους σεφ το πιστοποιητικό που είχαν κερδίσει με την αξία τους.

Αυτό το ρεκόρ καταρρίπτει το προηγούμενο που είχε κερδίσει ο Γάλλος Benoît Bruel, επίσης στη Λυών της Γαλλίας.

Ο σεφ πίτσας έφτιαξε μια πίτσα με 254 διαφορετικά τυριά στις 22 Φεβρουαρίου 2020 ρεκόρ γκίνες

Οι σεφ έστρωσαν στη συνέχεια όλους τους διαφορετικούς τύπους τυριών σε μια φόρμα πριν τοποθετήσουν στη βάση της πίτσας για την πρώτη φάση μαγειρέματος. Στη συνέχεια αφαιρούν τη φόρμα και τελειώνουν το μαγείρεμα για να επιτύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην πηγή : www.guinnessworldrecords.com


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

You may have missed