enimerosou.gr

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας. Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη & Φλώρινα

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 698, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Αποτελέσματα ελέγχων Drive Through Testing του ΕΟΔΥ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 698, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) πραγματοποίησαν σήμερα, Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through).

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) πραγματοποίησαν σήμερα, Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through).

Συνολικά, σε 19 μαζικές δειγματοληψίες, διενεργήθηκαν 2.021 rapid test από τα οποία ανευρέθησαν 12 κρούσματα (0,59%).

Παρατίθενται τα στοιχεία από τις σημερινές δράσεις σε ανοιχτούς χώρους ανά την Ελλάδα στις ακόλουθες περιοχές.

ΠΕ Κεντρικού Τομέα: Σταθμός Μετρό «Σύνταγμα»
Πραγματοποιήθηκαν 357 rapid test και προέκυψε 1 θετικό (0,28%). Αφορά σε γυναίκα 49 ετών.

ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών: Super Market Σκλαβενίτης Αλίμου
Πραγματοποιήθηκαν 71 rapid test, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

ΠΕ Ρόδου: Πλατεία Σαν Φρατζέσκο, Ρόδος
Πραγματοποιήθηκαν 167 rapid test, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

ΠΕ Φλώρινας: Αμύνταιο
Πραγματοποιήθηκαν 4 rapid test, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

ΠΕ Ηλείας: Αμαλιάδα
Πραγματοποιήθηκαν 220 rapid test και προέκυψε 1 θετικό (0,45%). Αφορά σε άνδρα 41 ετών.

ΠΕ Κω: Κως
Πραγματοποιήθηκαν 24 rapid test, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

ΠΕ Άρτας: Δημαρχείο Άρτας
Πραγματοποιήθηκαν 51 rapid test, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

ΠΕ Έβρου: Αλεξανδρούπολη
Πραγματοποιήθηκαν 37 rapid test, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

ΠΕ Μεσσηνίας: Μέγαρο Χορού Καλαμάτας
Πραγματοποιήθηκαν 201 rapid test και προέκυψαν 3 θετικά (1,49%). Αφορούν σε έναν άνδρα και 2 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 54 έτη.

ΠΕ Λευκάδας: Λευκάδα
Πραγματοποιήθηκαν 4 rapid test, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

ΠΕ Λευκάδας: Κοινότητα Τσουκαλάδες
Πραγματοποιήθηκαν 36 rapid test, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

ΠΕ Κέρκυρας: Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας
Πραγματοποιήθηκαν 178 rapid test, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

ΠΕ Κέρκυρας: drive through Κέρκυρα
Πραγματοποιήθηκαν 222 rapid test, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας: Κοινότητα Χρυσοβεργίου
Πραγματοποιήθηκαν 45 rapid test, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας: Μεσολόγγι
Πραγματοποιήθηκαν 10 rapid test, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας: Αγρίνιο
Πραγματοποιήθηκαν 38 rapid test, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

ΠΕ Κορινθίας: Αρχαία Κόρινθος
Πραγματοποιήθηκαν 105 rapid test και προέκυψε 1 θετικό (0,95%). Αφορά σε γυναίκα 73 ετών.

ΠΕ Κορινθίας: Άσσος
Πραγματοποιήθηκαν 127 rapid test και προέκυψαν 6 θετικά (4,72%). Αφορούν σε 4 άνδρες και 2 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 21 έτη.

ΠΕ Αρκαδίας: Κοινότητα Βυτίνας
Πραγματοποιήθηκαν 124 rapid test, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 698, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 172824 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 51.9% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 58 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2287 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 26, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6152 θάνατοι. Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 299 (67.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. To 87.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1224 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 201 (ημερήσια μεταβολή -18,95%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 226 ασθενείς.

Κατανομή ανακοινωθέντων εγχώριων κρουσμάτων: Από το σύνολο των 698 νέων κρουσμάτων του νέου ιού στη χώρα 13 είναι εισαγόμενα εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Δείγματα που έχουν ελεγχθεί: Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν, έχουν συνολικά ελεγχθεί 3.389.533 κλινικά δείγματα ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 1.337.704 δείγματα. O μέσος όρος του επταημέρου είναι 40.256 δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Eθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του SARS-CoV-2 Συνολικά έχουν ταυτοποιηθεί 495 θετικά στελέχη για την παρουσία μετάλλαξης Β.1.1.7/UK lineage (Variant VOC_202012) και 7 για την παρουσία μετάλλαξης B.1.351/South Africa (Variant 501V2) από την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του SARS-CoV-2 έως σήμερα.

Δομές Υγείας της Κέρκυρας επισκέφθηκε σήμερα η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, προκειμένου να ενημερωθεί για τις δραστηριότητες και τις ανάγκες τους στον τομέα της ψυχικής υγείας και των εξαρτήσεων.

Αρχικά, επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη κ.κ. Νεκτάριο στο Επισκοπείο. Από κοινού συζήτησαν τις επιπτώσεις της πανδημίας στους συμπολίτες μας και το σημαντικό ρόλο της Εκκλησίας για την στήριξη κυρίως όσων έχουν ανάγκη. Κατόπιν προσκλήσεως του Μητροπολίτη, η Υφυπουργός έθεσε το θεμέλιο λίθο στην εκκλησία Αγίας Ειρήνης, η οποία βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας. Στη συνέχεια μετέβη στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Εκεί συνάντησε την Περιφερειάρχη κα. Ρόδη Κράτσα με την οποία συζήτησαν το πώς θα ενισχυθεί άμεσα ο τομέας της Ψυχικής Υγείας.

Ένα από τα θέματα της συζήτησης ήταν η αξιοποίηση, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, της ακίνητης περιουσίας του Νοσοκομείου και η φροντίδα των κατοίκων των Οθωνών Νήσων και των Παξών μέσω της κινητής μονάδας ψυχικής υγείας. Η κα. Ράπτη εξέτασε, επίσης, την δραστηριότητα της  Μονάδας Απεξάρτησης «ΔΙΑΠΛΟΥΣ». 

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας. Εκεί συναντήθηκε και συνομίλησε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Λεωνίδα Ρουμπάτη, την Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας κα. Ιμμακολάτα Ντεμάτζιο, τον Διευθυντή Ψυχιατρικού Τομέα κ. Ζαννή Χαβιάρα  και τον Διευθυντή Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Ιωάννη Τριανταφυλλούδη. Μεταξύ άλλων, επισημάνθηκε το πολύ σημαντικό έργο του ΚΟΙΣΠΕ «Νέοι Ορίζοντες» που αφήνει θετικό αποτύπωμα στην τοπική κοινωνία, τόσο για το σημαντικό κοινωνικό έργο, όσο και το γεγονός ότι αποτελεί υπόδειγμα βιώσιμης επιχείρησης.

Σε συζήτηση που είχαν, οι αρμόδιοι ενημέρωσαν την κα Ράπτη για τις ανάγκες του Νοσοκομείου και τα αιτήματά τους. Η Υφυπουργός δεσμεύτηκε για αυξημένες επενδύσεις στον τομέα της ψυχικής υγείας, ξεκινώντας με την επίλυση των προβλημάτων υλικοτεχνικής υποδομής, δομικής φύσεως και συντήρησης δικτύων. Παράλληλα, εγγυήθηκε  για την άμεση κάλυψη προσωπικού στο ψυχιατρικό τομέα με προσλήψεις μόνιμων και επικουρικών ψυχιάτρων. Τέλος, υποσχέθηκε και την εφαρμογή ποσόστωσης  σε κάθε είδους προκήρυξη νοσηλευτικού προσωπικού έτσι ώστε να καλύπτεται επαρκώς ο τομέας της ψυχικής υγείας.

Επίσης, επισκέφθηκε παράρτημα του ΟΚΑΝΑ, με σκοπό την ενημέρωση των δράσεων του. Ακολούθως, επισκέφθηκε τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Ανδρέα Φλώρο,  με τον οποίο είχαν αναλυτική συζήτηση για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην ψυχική υγεία των φοιτητών και για την πρόσφατη νομοθετική εξέλιξη κατά την οποία τα ΑΕΙ ιδρύουν Κέντρα Ημέρας για την παροχή υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και συμβουλευτικής στους φοιτητές. Τέλος, επισκέφθηκε την Δήμαρχο Κέρκυρας κα. Μερόπη Υδραίου. Στην συζήτησή τους, η Υφυπουργός την ενημέρωσε για τη δυνατότητα συνεργασίας του Υπουργείου με τους ΟΤΑ για την ανάπτυξη συνεργιών στο χώρο της ψυχικής υγείας και τον εξαρτήσεων.

Μετά το πέρας των επισκέψεων, η κα. Ζωή Ράπτη δήλωσε:

 «Σήμερα η Υγεία βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας, το ίδιο και η Ψυχική Υγεία. Για αυτό υλοποιούμε προγράμματα ψυχικής και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, που στόχο έχουν την αντιμετώπιση των ψυχικών επιπτώσεων της πανδημίας. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένη από την πορεία των εμβολιασμών στο νησί. Στόχος μας είναι να προχωρήσει αποτελεσματικά ο εμβολιασμός της ηλικιακής ομάδας 60-64 που ξεκινάει σήμερα με το εγκεκριμένο εμβόλιο της AstraZeneca και πραγματοποιείται στο ΚΥ Αγίου Μάρκου όπως επίσης και να ολοκληρωθούν σύντομα οι εμβολιασμοί των υγειονομικών που βρίσκονται στη πρώτη γραμμή».


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

You may have missed