enimerosou.gr

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας. Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη & Φλώρινα

Η Συντονιστική Επιτροπή Ενημέρωσης της Π.Ε. Κοζάνης για την πανδημία COVID-19, στα πλαίσια της ενημέρωσης των πολιτών αναφέρει τα παρακάτω:

1195 νέα κρούσματα, 246 διασωληνωμένοι, 19 νέοι θάνατοι

Σήμερα ανακοινώνουμε 1195 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Σήμερα ανακοινώνουμε 1195 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19)
Δεδομένα έως 5 Φεβρουαρίου 2021, ώρα 15:00

Σήμερα ανακοινώνουμε 1195 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 162107, εκ των οποίων 51.9% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 6010 (3.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 51438 (62.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

246 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. 179 (72.8%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.6%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1155 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 19 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5922 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3485 (58.8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ανασκόπησε λεπτομερώς όλα τα υπάρχοντα δεδομένα σε σχέση με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου Oxford/AstraZeneca, μετά την πρόσφατη έγκριση του εμβολίου από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για χρήση σε άτομα 18 ετών και άνω και ενόψει της δυνατότητας διάθεσής του στην Ελλάδα κατά το προσεχές διάστημα.


Η Επιτροπή κρίνει ότι, σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι σήμερα, το εμβόλιο της AstraZeneca έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά ασφάλειας, ικανότητας να δημιουργεί ανοσία, δηλαδή ανοσογονικότητας, και αποτελεσματικότητας.

Ειδικότερα:

α)   Είναι ασφαλές, γίνεται καλά ανεκτό από τα άτομα που το λαμβάνουν και οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι στην πλειονότητα ήπιες  και τοπικές.

β)   Προστατεύει το σύνολο σχεδόν των εμβολιασμένων από σοβαρή νόσηση και από ανάγκη εισαγωγής στο νοσοκομείο, ενώ προστατεύει μεγάλο μέρος των εμβολιασμένων και από ήπια νόσο.

γ)   Δημιουργεί υψηλούς τίτλους αντισωμάτων σε άτομα όλων των ηλικιών, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων μεγάλης ηλικίας, και επιπλέον προκαλεί ισχυρή διέγερση της κυτταρικής ανοσίας, που αποτελεί ουσιαστικό μέρος της ανοσοποίησης.

δ)   Φαίνεται να μειώνει την ιοφορία στα εμβολιασμένα άτομα που τυχόν θα μολυνθούν από το περιβάλλον τους και ως εκ τούτου, συμβάλλει στον περιορισμό της διασποράς του ιού.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

You may have missed