enimerosou.gr

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας. Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη & Φλώρινα

Αντιπρόεδρος Εδαφικής Συνοχής του Ε.Ο.Ε.Σ Εύξεινη Πόλη αναδείχτηκε ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού

Αντιπρόεδρος Εδαφικής Συνοχής του Ε.Ο.Ε.Σ Εύξεινη Πόλη αναδείχτηκε ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού

Δεσμεύομαι να καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια, έτσι ώστε, ο Όμιλος να αποκτήσει σύντομα νέα μέλη που θα βοηθήσουν ακόμα περισσότερο στο έργο του, που δεν είναι άλλο από τη Βιώσιμη Ανάπτυξη με τη διαχείριση έργων εδαφικής συνεργασίας.
Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Αντιπρόεδρος Εδαφικής Συνοχής του Ε.Ο.Ε.Σ Εύξεινη Πόλη αναδείχτηκε ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού

Τη θέση του Αντιπροέδρου Εδαφικής Συνοχής έλαβε ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού Πάνος Κεπαπτσόγλου, στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας “Εύξεινη Πόλη” (Ε.Ο.Ε.Σ.), κατά τη διαδικασία συγκρότησης του Δ.Σ. σε σώμα, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα.

Πρόκειται για μία από τις τέσσερις αντιπροεδρίες που προβλέπονται βάσει του καταστατικού του Ομίλου, με τις εξής αρμοδιότητες: την επαφή με τα μέλη του Ε.Ο.Ε.Σ., τη μέριμνα για την ενημέρωσή τους και την ισότιμη υποστήριξή τους από τον Ε.Ο.Ε.Σ., την είσοδο νέων μελών και την εισήγηση για παρεμβάσεις του Ε.Ο.Ε.Σ. στο πλαίσιο της Εδαφικής Συνοχής.

Αυτή τη στιγμή, ο Ε.Ο.Ε.Σ. Εύξεινη Πόλη αριθμεί 44 μέλη από Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία εκ των οποίων 35 είναι Δήμοι και τα υπόλοιπα αυτοδιοικητικοί και πανεπιστημιακοί φορείς. Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού Πάνος Κεπαπτσόγλου κατά τη διάρκεια της διαδικασίας που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, έτσι ώστε, ο Όμιλος να αποκτήσει σύντομα νέα μέλη που θα βοηθήσουν ακόμα περισσότερο στο έργο του, που δεν είναι άλλο από τη Βιώσιμη Ανάπτυξη με τη διαχείριση έργων εδαφικής συνεργασίας.

Το σχόλιο του Δημάρχου Άργους Ορεστικού Πάνου Κεπαπτσόγλου στο Facebook

Ευχαριστώ θερμά τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας (Ε.Ο.Ε.Σ.) “Εύξεινη Πόλη” για την εμπιστοσύνη τους να με αναδείξουν Αντιπρόεδρο Εδαφικής Συνοχής. Μία από τις τέσσερις αντιπροεδρίες που προβλέπονται βάσει του καταστατικού του Ομίλου, με τις εξής αρμοδιότητες: την επαφή με τα μέλη του Ε.Ο.Ε.Σ., τη μέριμνα για την ενημέρωσή τους και την ισότιμη υποστήριξή τους από τον Ε.Ο.Ε.Σ., την είσοδο νέων μελών και την εισήγηση για παρεμβάσεις του Ε.Ο.Ε.Σ. στο πλαίσιο της Εδαφικής Συνοχής.Αυτή τη στιγμή, ο Ε.Ο.Ε.Σ. “Εύξεινη Πόλη” αριθμεί 44 μέλη από Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία εκ των οποίων 35 είναι Δήμοι και τα υπόλοιπα αυτοδιοικητικοί και πανεπιστημιακοί φορείς. Δεσμεύομαι να καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια, έτσι ώστε, ο Όμιλος να αποκτήσει σύντομα νέα μέλη που θα βοηθήσουν ακόμα περισσότερο στο έργο του, που δεν είναι άλλο από τη Βιώσιμη Ανάπτυξη με τη διαχείριση έργων εδαφικής συνεργασίας.

Πρωτοπόρος στην πράσινη ενέργεια ο Δήμος Άργους Ορεστικού

Κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου, αντικατάσταση παλαιών δεξαμενών ύδρευσης και εγκατάσταση συστημάτων τηλεμετρίας

Την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου tracker 300 kw, στην Κοινότητα Αμπελοκήπων, περιλαμβάνει το έργο “βελτίωσης ύδρευσης και ΑΠΕ” που έχει εντάξει ο Δήμος Άργους Ορεστικού, αρχικά στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι και μετέπειτα στο πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ, με συνολικό προϋπολογισμό 2.400.000 € περίπου.

Για τη δημοπράτηση του φωτοβολταϊκού πάρκου εκκρεμεί η γνωμοδότηση του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. στη σχετική αίτηση που έχει υποβάλει ο Δήμος για τη σύνδεση Φ/Β σταθμού στο δίκτυο Μέσης Τάσης, με Εικονικό Ενεργειακό Συμψηφισμό (Virtual Net Metering).

Η κατασκευή του θα συμβάλει στην μειωμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Η παραχθείσα ενέργεια των αντλιοστασίων του Δήμου θα συμψηφίζεται με την παραχθείσα ενέργεια από το φωτοβολταϊκό πάρκο, προσφέροντας οικονομία και συμβαδίζοντας με την Πράσινη Ευρωπαϊκή Πολιτική, που έχει ως γνώμονα την προστασία του Περιβάλλοντος.

Στο ίδιο έργο περιλαμβάνεται ως υποέργο και η κατασκευή νέων δεξαμενών ύδρευσης στην πόλη και σε 8 οικισμούς του Δήμου, προς αντικατάσταση των παλιών, και συγκεκριμένα στο Μελάνθιο, τον Βράχο, το Ζευγοστάσιο, το Περιβόλι, το Καστανόφυτο, τον Άγιο Ηλία, τον Σπήλιο και το Νόστιμο. Επίσης, ως 2ουποέργο περιλαμβάνεται η προμήθεια δίδυμων φίλτρων ενεργού άνθρακα και κατάλληλων οικίσκων για τη στέγασή τους.

Το υποέργο αυτό βρίσκεται στο στάδιο δημοπράτησης και περιλαμβάνει και την τοποθέτηση συστημάτων τηλεμετρίας και αυτοματισμού, που θα συμβάλλουν στην αποτελεσματικότερη διαχείριση και κατά συνέπεια, στην πρόληψη και την αντιμετώπιση βλαβών.

Ο Δήμος Άργους Ορεστικού πρωτοπορεί σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας και εφαρμόζει βέλτιστες πρακτικές τηλε-παρακολούθησης και τηλεμετρίας αντλιοστασίων, σταθμών και δεξαμενών ύδρευσης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα από τη Δυτική Μακεδονία (εδώ)


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

You may have missed