enimerosou.gr

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας. Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη & Φλώρινα

Τα κρούσματα της Πέμπτης στη Δυτική Μακεδονία

Αναλυτικά τα κρούσματα της Πέμπτης στη Δυτική Μακεδονία

Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19)
Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19)

Κρούσματα  

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ε.Ο.Δ.Υ., τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που βρέθηκαν στην Π.Ε. Κοζάνης την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021 έχουν ως εξής:

  • Συνολικά βρέθηκαν 15 κρούσματα, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν στο Δήμο Κοζάνης, 9 στο Δήμο Εορδαίας και 1 στο Δήμο Βοΐου.     

Επίσης σύμφωνα με τα στοιχεία του Ε.Ο.Δ.Υ.,

  • στην Π.Ε. Φλώρινας συνολικά βρέθηκαν 3 κρούσματα, εκ των οποίων 1 στο Δήμο Φλώρινας και 2 στο Δήμο Αμυνταίου.

Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19)


Δεδομένα έως 21 Ιανουαρίου 2021, ώρα 15:00

Την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου ανακοινώθηκαν 509 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 1 εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 150479, εκ των οποίων 52.1% άνδρες.

Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5813 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 46236 (63.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

293 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 205 (70.0%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 85.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1050 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, είχαμε 25 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5570 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3286 (59.0%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.


Δράσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

Θέματα της Δυτικής Μακεδονίας αρμοδιότητας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με το νέο Υπουργό κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα

Η εντός του έτους δημιουργία όλων των ικανών και αναγκαίων προϋποθέσεων για την ομαλή και δίκαιη μετάβαση με όρους απασχόλησης, εισοδήματος και περιβάλλοντος είναι ύψιστη προτεραιότητα για την Περιφέρεια και οφείλει και για την Κυβέρνηση, επεσήμανα προς τον Υπουργό.

Παράλληλα με άλλες παρεμβάσεις στο χωροταξικό σχεδιασμό και την πράσινη οικονομία θέσαμε το πλαίσιο για τα κρίσιμα θέματα και την άρση αδικιών που πρέπει να τακτοποιηθούν θεσμικά εντός της τρέχουσας χρονιάς για τη Δυτική Μακεδονία. Ανανεώσαμε την επόμενη συνάντηση στις αρχές Φεβρουαρίου και συμφωνήσαμε σε τακτικές μηνιαίες συναντήσεις με απολογισμό πεπραγμένων και προγραμματισμό ενεργειών για στενότερη παρακολούθηση των θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος.

Την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας μέσω της στήριξης των υφιστάμενων αλλά και της δημιουργίας νέων κλινικών με τις αντίστοιχες προσλήψεις προσωπικού σε νοσοκομεία της Περιφέρειας μας, θέσαμε εκ νέου στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, κατά τη συνάντηση που είχαμε σήμερα με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη στο Υπουργείο Υγείας με τον αντιπεριφερειάρχη Υγείας Ηλία Τοπαλίδη.

Παράλληλα ζητήσαμε την αναβάθμιση και περαιτέρω αξιοποίηση των κέντρων φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης του Αμυνταίου Φλώρινας και του Άργους Ορεστικού Καστοριάς, στο πλαίσιο των εξειδικευμένων υπηρεσιών υγείας που παρέχονται στην Περιφέρεια μας με θετικές επιπτώσεις και στις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες. Τέλος παρουσιάσαμε τη δυνατότητα παραγωγής φαρμακευτικών και φυτοθεραπευτικών σκευασμάτων στη Δυτική Μακεδονία αξιοποιώντας προς όφελος της τοπικής ανάπτυξης, την πλειάδα των φαρμακευτικών και ευγενών φυτών που καλλιεργούνται και παράγονται στην Περιφέρεια μας.

Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Κασαπίδης Γιώργος


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

You may have missed